DC: Slováci sa v baráži postavia Poliakom, sily si zmerajú v Gdyni

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 10:08 • 2 min
DC: Slováci sa v baráži postavia Poliakom, sily si zmerajú v Gdyni

GDYŇA - Slovenskí tenisti odohrajú barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára proti Poľsku (18.-20. septembra) v prístavnom meste Gdyňa. Domáci sa podľa očakávania rozhodli pre tvrdý povrch Acrylic, dejiskom súboja bude štvortisícová Gdynia Aréna.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas, v tom úvodnom zvíťazili Slováci v septembri 1996 na koberci v Trnave 4:1. Mečířovci počas tretieho júlového víkendu zvíťazili v dueli 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davis Cupu na antuke v Konstanci nad domácim Rumunskom 3:2. Po druhý raz za sebou tak budú bojovať o návrat medzi najlepšiu svetovú šestnástku.

 

Vlani v baráži prehrali v Chicagu s favorizovaným tímom USA hladko 0:5. Vo svetovej skupine hrali naposledy v roku 2006. V 1. kole v pozícii finalistov z roku 2005 prehrali v Rancague s Čile a v septembrovej baráži nestačili v bratislavskom NTC na Belgicko. Odvtedy sa márne pokúšajú o návrat medzi elitu.

 

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška počítal s tým, že Poliaci sa rozhodnú pre hard. "Čakali sme to, keďže Jerzy Janowicz má výborné podanie a vyhovujú mu rýchle povrchy. Bude to veľmi ťažký súper. Poliaci majú okrem Janowicza aj kvalitnú štvorhru. Na druhej strane aj my máme silný tím, ktorý sa neustále zlepšuje, takže to vidím 50:50. Škoda, že nehráme doma pred slovenskými fanúšikmi, aj tak však chlapci urobia všetko pre to, aby sa dostali medzi elitnú svetovú šestnástku," povedal pre TASR Moška.

 

Poliaci doteraz ešte nikdy nehrali vo svetovej skupine prestížnej súťaže a iba druhýkrát v histórii sa prebojovali do baráže o elitu. V roku 2013 v play off podľahli Austrálii. V tomto roku zdolali v euro-africkej zóne Litvu 3:2 a Ukrajinu 3:1 a vybojovali si tak účasť v baráži. V najlepšej stovke svetového rebríčka majú aktuálne jediného hráča - Janowicz figuruje na 51. mieste.

 

Národnou dvojkou je Michal Przysiezny na 134. priečke, nasledujú Grzegorz Panfil (265.) a Kamil Majchrzak (292.). V deblovom rebríčku patrí k špičke Marcin Matkowski, aktuálne 12. na svete. V DC tvoril v tejto sezóne dvojicu so známym Lukaszom Kubotom (39. vo štvorhre), v talóne do debla je aj Mariusz Fyrstenberg (44.)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies