DC: Andy Murray znova zahnal ducha Freda Perryho - ohlasy médií

NETKY.SK • 30 November 2015, 10:44 • 2 min
DC: Andy Murray znova zahnal ducha Freda Perryho - ohlasy médií

BRATISLAVA 30. novembra (SITA) - Ohlasy britských médií na víťazstvo tenisových reprezentantov Veľkej Británie 3:1 nad domácimi Belgičanmi v Gente vo finále Davisovho pohára 2015 družstiev mužov:

slovakia

left justify in out

BBC: "Kumulovaná výzva v podobe piskotu, výkrikov, zábleskov fotoaparátov a ťarchy historického okamihu nedokázala vyviesť Murrayho z konceptu. Udržal si nervy a zavŕšil svoje rok trvajúce herkulovské úsilie. Predviedol monumentálny výkon."

Sun: "Konečne! Lob statočného a brilantného Andyho ukončil 79 rokov britských daviscupových súžení. Úžasný Murray spečatil ďalší historický úspech. Rovnako ako na Wimbledone 2013 skvostným spôsobom zahnal ducha Freda Perryho."

Guardian: "Po 79 rokoch čakania jeden veľmi výnimočný chlapík z Dunblane znova vykonal čosi veľmi výnimočné pre svoju krajinu. Andy Murray je znamenitý. Ako by sa dalo nemilovať ho?"

Mirror: "Keď kapitán Leon Smith mal v júli 2010 premiéru na lavičke, tím čelil v baráži Turecku a vyhýbal sa zostupu k Andorre či San Marínu."

Telegraph: "Pred piatimi rokmi britský tím v zložení Jamie Ward, Dan Evans, Ken Skupski a Colin Fleming prehral v 1. kole II. skupiny euroafrickej zóny s Litovčanmi. Vtedy Leon Smith vo veku 34 rokov prevzal funkciu kapitána a ... nuž, dnes sme tu."

Daily Mail: "Veľkolepý Murray - fandili mu aj tehotná manželka Kim a lojálna mama Judy."

Times: "Význam oddanosti Andyho Murrayho britskému tímu podčiarkla vo finále skutočnosť, že sa pričinil o všetky tri body."

Eurosport: "Keď sa to najviac žiadalo, Murray, ktorý zdolal v oboch predchádzajúcich zápasoch Goffina na nulu, bol v stave otupiť odpor húževnatého súpera."

Sporting Life: "Nedá sa to označiť za one-man-show, ale niet diskusie o tom, že Andy Murray bol hviezdou tejto britskej sezóny. Len šesť tímov v 115-ročnej histórii Davis Cupu sa vo finále vymanilo z manka 1:2, takže pre Belgičanov to už pred nedeľou nevyzeralo dobre."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies