Dažde a zosuv v Kolumbii si podľa armády vyžiadali vyše 250 obetí

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 09:12 • 2 min
Dažde a zosuv v Kolumbii si podľa armády vyžiadali vyše 250 obetí

BOGOTA - Kolumbijská armáda dnes oznámila, že intenzívne dažde a následný zosuv bahna v meste Mocoa si vyžiadali životy 254 ľudí.

slovakia

left justify in out

 Ďalších 400 osôb utrpelo zranenia a vyše 200 ich je nezvestných.

 

Na miesto nešťastia povolali viac ako 1100 vojakov a policajtov, aby pomohli ľuďom zo 17 oblastí mesta dostať sa do bezpečia.

 

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos na svojej stránke na sociálnej sieti Twitter v rovnakom čase ako armáda informoval o 193 obetiach na životoch.

 

Starosta mesta José Antonio Castro, ktorý v noci na sobotu tiež prišiel o dom, v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Caracol uviedol, že "väčšinu domov zmietla lavína" z bahna. Spresnil, že ľudia boli pred rizikom vopred varovaní a dostali sa včas do bezpečia, ale viacero štvrtí, ako aj dva mosty boli zničené.

 

Ku katastrofe v meste Mocoa došlo po tom, ako intenzívne dažde spôsobili prudký vzostup hladín troch riek. Ich voda zmiešaná s rozmáčanou zeminou v noci nadnes nečakane zaplavila mesto Mocoa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona