Dažde a povodne si vyžiadali desiatky obetí

NETKY.SK • 19 August 2013, 16:23 • 2 min
Dažde a povodne si vyžiadali desiatky obetí

PEKING - Najmenej 91 ľudí zomrelo a 111 ďalších je nezvestných po tom, čo severovýchod a juh Číny zasiahli prívalové dažde a povodne. Informovali o tom štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Viac než 840 000 ľudí museli evakuovať z provincií Chej-lung-ťiang, Ťi-lin, Liao-ning a Kuang-tung. Celkovo povodne zasiahli takmer osem miliónov ľudí. Čínska tlačová agentúra Sin-chua označila situáciu na severe za "najhoršiu zo posledné desaťročia". Juh zasiahli nepretržité dažde v dôsledku tajfúnu Utor. Ten zabil 10 ľudí, keď sa prehnal provinciou Kuang-tung minulý týždeň, nasledovali však silné dažde, ktoré priniesli do regiónu ďalší chaos. Od štvrtka do soboty bičovali búrky aj severovýchodný Liao-ning, kde sa vyliali z korýt rieky. Tie prerušili železničnú i cestnú dopravu. Pri záchranných prácach pomáha takmer 3 000 vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies