Dážď zmiernil lesný požiar v Kalifornii, ktorý zničil desiatky áut

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 06:39 • 2 min
Dážď zmiernil lesný požiar v Kalifornii, ktorý zničil desiatky áut

LOS ANGELES - Nezvyčajný letný lejak pomohol americkým hasičom dostať pod kontrolu 60 percent lesného požiaru, ktorý sa prehnal cez medzištátnu diaľnicu v Kalifornii, kde podpaľovali vozidlá a prinútili ľudí na útek. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dážď a vlhký vzduch stlmili plamene v priesmyku Cajon Pass 90 kilometrov severovýchodne od Los Angeles, cez ktorý prechádza hlavná dopravná tepna spájajúca južnú Kaliforniu s Las Vegas. Požiar rozdúchavaný vetrom vypukol v piatok popoludní pod nadzemnými pruhmi diaľnice Interstate 15. Po jeho rozšírení uviazli na plnej ceste stovky ľudí uprostred veľkého "kotla" obklopeného plameňom a dymom.

 

Oheň zničil 20 vozidiel pred tým, ako sa dostal do neďalekej obce Baldy Mesa, kde spálil viacero domov a 44 ďalších áut. Celkovo zasiahol plochu 22 štvorcových kilometrov.

 

Dobrou správou sú len celkovo dvaja zranení. Obaja sa nadýchali dymu, odmietli však ošetrenie. V Kalifornii v súčasnosti panuje vážne sucho a požiare lesa a ďalších porastov sú časté. Niektoré vypuknú pri cestách, je však veľmi neobvyklé, že na nich uväznia autá.

 

Ďalší požiar, ktorý vypukol v piatok večer v horách San Gabriel Mountains a vynútil si evakuáciu 300 táboriacich v neďalekej lokalite Wrightwood, je pod kontrolou na 35 percent po tom, ako dosiaľ spálil asi 80 hektárov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies