Dážď v okrese Sobrance komplikuje vodičom život! Úseky ciest sú plné vody

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 13:30 • 2 min
Dážď v okrese Sobrance komplikuje vodičom život! Úseky ciest sú plné vody

SOBRANCE - Po intenzívnom daždi v okrese Sobrance komplikuje vodičom život stekajúca voda z polí, ktorá preteká cez niektoré úseky ciest.

slovakia

left justify in out

Všetky komunikácie sú však zjazdné, na niektorých miestach sú dočasne umiestnené značky s obmedzením rýchlosti. Podľa technicko-prevádzkovej námestníčky riaditeľa Správy ciest Košického samosprávneho kraja Zuzany Fejesovej, vodiči by mali byť pri jazde viac opatrní.

 

Podľa nej sa situácia komplikuje medzi Sobrancami a Ruskovcami, kde priepust nestíha odvádzať množstvo vody. Medzi Tibavou a Choňkovcami preteká voda cez cestu a rovnaký problém vznikol pri Sobraneckých kúpeľoch a pri moste na ceste smerom na Vyšné Nemecké.

 

Fejesová uviedla, že podľa predpokladov by sa mala situácia v najbližších hodinách ustáliť a po zlepšení počasia voda začne klesať. Vodiči sa môžu ešte stretnúť na niektorých úsekoch s bahnom, preto je potrebná zvýšená pozornosť. Nikde však nehrozí väčší problém.

 

„Všetko je to následok toho, že spodnejšie vrstvy pôdy nie sú ešte rozmrznuté a okolitá pôda, lúky a pasienky nedokážu vstrebať väčšie množstvo dažďovej vody, ktorá potom steká po povrchu.

Priepusty, ktoré sú stavané na odvádzanie vody z vozoviek, ju nestíhajú odvádzať aj z polí. Z toho dôvodu sa prelieva na cesty, ktoré sú položené trochu nižšie,“ povedala Fejesová.

 

Hasiči v Košickom kraji v nedeľu odpratávali spadnuté stromy medzi Smolníkom a Štósom, cesta je tu prejazdná.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies