Dážd a náhle záplavy pripravili v Pakistane o život najmenej 45 ľudí

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 09:08 • 2 min
Dážd a náhle záplavy pripravili v Pakistane o život najmenej 45 ľudí

PEŠÁVAR - Pri náhlych záplavách vyvolaných prívalovým dažďom zahynulo dnes na severozápade Pakistanu najmenej 45 ľudí, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dažde sa začali v noci nadnes a vyvolali bleskové záplavy v niekoľkých okresoch provincie Chajbar Paštúnchvá, uviedli úrady. Ďalších 34 ľudí prijali do nemocníc so zraneniami.

 

Náhle záplavy bývajú časté počas letnej sezóny monzúnov v južnej Ázii. Súčasné prívalové dažde však prišli pred obdobím monzúnov a škody spôsobili najmä v dedinách s minimálnou infraštruktúrou.

 

Obyvatelia desiatok dedín postavených v blízkosti riek boli podľa úradov varovaní, aby ich opustili a odišli na bezpečnejšie miesta.

 

Jeden z obyvateľov severopakistanského údolia Svát v televízii povedal, že ich úrady nechali, aby si pomohli sami. "Nik nám nepríde pomôcť," ponosoval sa. Televízia priniesla zábery na poškodené domy a zaplavené ulice v údolí a ďalších častiach provincie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies