Dawes mohol byť prvý v histórii, keby prečítal Berru skôr

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 16:36 • 2 min
Dawes mohol byť prvý v histórii, keby prečítal Berru skôr

MOSKVA - Kanaďan s kazašským pasom Nigel Dawes bol hrdinom sobotňajšieho moskovského zápasu so Švajčiarskom na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

V samostatných nájazdoch prekonal Reta Berru hneď dvakrát a zariadil bod navyše pre Kazachstan. To však ešte netušil, že sa mohol stať súčasťou 80-ročnej histórie šampionátov.

 

Ešte v prvej tretine mal výhodu trestného strieľania, keď ho nedovolene zastavil Yannick Weber, ale prvý mikrosúboj s Berrom prehral. Keby premenil, stal by sa prvým hráčom v dejinách MS s gólom z tejto "štandardnej" situácie v riadnom hracom čase aj v záverečných nájazdoch, informuje oficiálny web IIHF.


"Tak to som naozaj netušil. Ale gól som nedal, takže už na tom nezáleží," reagoval rodák z Winnipegu. Na najvyššej úrovni mal pevné nervy zatiaľ iba Rus Maxim Šalunov, ktorý sa presadil z trestného strieľania aj z nájazdov na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov 16. apríla 2011 proti Nemecku.


"Chýbal mi potrebný pokoj. Bol som netrpezlivý, asi som si neuvedomil kvality brankára," priznal Dawes, ktorý napriek neúspechu dostal šancu na reparát v samostatných nájazdoch. K slovu sa dostal v prvej sérii a nezaváhal. Prvé tri série o víťazovi nerozhodli, prišiel rad na "náhlu smrť" a tréner Andrej Nazarov znova ukázal na Dawesa. A urobil dobre. Skúsený krídelník prekonal Berru a Lino Martschini už nenašiel odpoveď.


"Chodím na nájazdy celú sezónu, aj v NHL som ich mal v popise práce, tieto situácie mi vyhovujú. Len treba vedieť prečítať brankára. Percentá sú na jeho strane, mal som šťastie," zakončil hráč, ktorý reprezentoval Kanadu na juniorských MS 2004 a 2005.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies