Davydenko vidí budúcnosť vo svete obchodu a financií

NETKY.SK • 17 Október 2014, 10:08 • 2 min
Davydenko vidí budúcnosť vo svete obchodu a financií

MOSKVA - Nikolaj Davydenko krátko po oznámení ukončenia tenisovej kariéry počas turnaja Kremlin Cup v Moskve vyhlásil, že svoju budúcnosť vidí vo svete obchodu a financií.

slovakia

left justify in out

"Budem robiť biznis, finančný biznis. Bude to na medzinárodnej úrovni. Poznajú ma dobre nielen v Rusku, ale napríklad aj v Číne," priblížil Davydenko pre špecializovaný server Tennis.com. Ten informuje aj o tom, že bývalý skvelý ruský hráč odohral väčšinu kariéry s menom čínskeho sponzora na svojom tenisovom úbore. Davydenko ukončil kariéru v dôsledku chronických zranení, ktoré mu už niekoľko rokov znemožňovali hrať tenis na najvyššej úrovni.

 

Ukrajinský rodák Davydenko vyhral 21 turnajov na hlavnej profesionálnej úrovni, bol štyrikrát v semifinále na podujatiach grandslamovej štvorky a v rebríčku ATP sa vyšplhal až na tretie miesto. Jeho najslávnejším turnajovým vystúpením bol majstrovský ATP World Tour Finals v roku 2009 v Londýne, kde si v semifinále poradil s Rogerom Federerom a vo finále s Juanom Martínom Del Potrom. V roku 2007 padol do podozrenia v súvislosti s ovplyvňovaním výsledkov vlastných zápasov, ale ATP ho napokon pre nedostatok dôkazov nepotrestala. 

 

Davydenko má s manželkou Irinou dvaapolročnú dcérku Jekaterinu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies