Davutoglu: Ankara nebude rokovať s kurdskými povstalcami, kým nezložia zbrane

NETKY.SK • 5 Február 2016, 16:49 • 2 min
Davutoglu: Ankara nebude rokovať s kurdskými povstalcami, kým nezložia zbrane

ANKARA - Turecký premiér Ahmet Davutoglu vylúčil dnes začatie mierových rokovaní s kurdskými povstalcami, kým sa nevzdajú svojho ozbrojeného boja.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP sa tak vyjadril v meste Mardin na juhovýchode Turecka, kde predstavil vládny program obnovy tohto prevažne kurdského regiónu po tom, ako bezpečnostné sily ukončia operácie proti militantom napojeným na zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK).

 

Boje medzi vládnymi silami a PKK sa obnovili v júli 2015 a zasadili ranu krehkému mierovému procesu začatému v roku 2012. Vo viacerých mestách a okresoch úrady v tejto súvislosti vyhlásili zákaz vychádzania.

 

Podľa Davutogla bude turecká vláda svoje snahy o ukončenie konfliktu s PKK konzultovať s obyvateľmi dotknutého regiónu, ako "prostredníkov však nebude akceptovať tých, čo majú v rukách zbrane".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies