Dávnejšie vyhrážky muža nemohli byť kvalifikované ako trestné činy

NETKY.SK • 22 Január 2015, 17:03 • 2 min
Dávnejšie vyhrážky muža nemohli byť kvalifikované ako trestné činy

ŽILINA - Predstavitelia Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline na dnešnom brífingu zdôraznili, že dávnejšie oznámené telefonické vyhrážky muža, ktorý sa v stredu 21. januára v Martine pokúsil nožom zavraždiť bývalú manželku a následne sa zastrelil, nemohli byť kvalifikované ako trestné činy.

slovakia

left justify in out

„Dňa 6. apríla 2011 sa dostavila na policajné oddelenie a podala oznámenie vo veci podozrenia z priestupku voči občianskemu spolunažívaniu, ktorého sa mal dopustiť jej bývalý manžel. V tomto oznámení absentovali znaky nielen trestného činu, ale čo i len priestupku a v danej veci sa nemohlo ďalej konať,“ vysvetlil riaditeľ KR PZ Ivan Špánik.
     

Poškodená sa obrátila opätovne na políciu 17. apríla 2011 a vyžiadala si osobné stretnutie so zástupcom Okresného riaditeľstva PZ v Martine. „Na ďalší deň sme prijali jej trestné oznámenie vo veci nebezpečného vyhrážania a zároveň uviedla, že jej bývalý manžel pravdepodobne vlastní zbraň. Toto podozrenie sme preverili aj prostredníctvom našich kolegov v Českej republike, kde sa zdržiaval,“ pokračoval Špánik.
     

Vlastníctvo zbrane sa nepodarilo zistiť. „Po vykonaní týchto opatrení sa nepreukázalo, že by išlo o trestný čin, ale iba o priestupok a vec sme postúpili na prejednanie na príslušný obvodný úrad. Muža potrestal v jeho neprítomnosti pokarhaním. Oznamovateľka voči tomu nepodala odvolanie a odvtedy ani žiadne ďalšie oznámenie. Uviedla nám, že sa s bývalým manželom nekontaktovala a už od roku 2008 sa s ním vôbec nestretla,“ dodal riaditeľ KR PZ v Žiline.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies