Dávky v hmotnej núdzi dostalo v júni 106,1-tisíc osôb

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 12:26 • 2 min
Dávky v hmotnej núdzi dostalo v júni 106,1-tisíc osôb

BRATISLAVA - Dávky v hmotnej núdzi dostalo na Slovensku minulý mesiac 106,1 tisíc osôb. Oproti máju išlo o pokles o 2,4 tisíca ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 22,4 tisíca.

slovakia

left justify in out

Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny na konci júna celkovo odkázaných 228 tis. osôb, čo je 4,20 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov tak oproti koncu mája klesol o 0,08 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,66 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca už tradične v okresoch Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava. Okres Rimavská Sobota vykázal 14,1 tis. ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 16,68 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Revúca bolo 6,6 tis. poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 16,36 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rožňava bolo v júni tohto roka 13,83 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 8,7 tis. sociálne odkázaným osobám.

 

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je už dlhodobo v bratislavských okresoch. Minulý mesiac bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,23 % po 0,45 % ich obyvateľov. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo v hmotnej núdzi 0,37 % obyvateľov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona