Davisov pohár: Úspech Kližana v Hamburgu, ohrozí jeho štart v Budapešťi

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 14:40 • 2 min
Davisov pohár: Úspech Kližana v Hamburgu, ohrozí jeho štart v Budapešťi

HAMBURG - Ak slovenský tenista Martin Kližan v pondelok či utorok budúceho týždňa uspeje v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na antukovom turnaji ATP World Tour 500 German Open v nemeckom Hamburgu, ohrozí to jeho možný štart v stretnutí Maďarsko - Slovensko 15. - 17. júla na rovnakom povrchu v Budapešti v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2016 reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

Osemfinálové 2. kolo v areáli Am Rothenbaum je totiž naplánované na stredu aj štvrtok, pričom Kližan by podľa pravidiel Davis Cupu musel byť vo štvrtok 14. júla o 11.00 h fyzicky prítomný na žrebe programu v maďarskej metropole, aby ho kapitán hostí Miloslav Mečíř mohol dodatočne zaradiť do kádra.

 

V oficiálnej predbežnej nominácii SR sú Andrej Martin, Jozef Kovalík, Norbert Gombos a deblový špecialista Igor Zelenay. Kolízia druhého tohtoročného asociačného termínu s hneď troma individuálnymi podujatiami World Tour pod hlavičkou Asociácie tenisových profesionálov (aj Newport a Bastad) vyvstala z nahusteného programu pre augustové OH v brazílskom Riu de Janeiro. Kližan predbežne prisľúbil svoj štart v Davisovom pohári, ak prehrá v Hamburgu dostatočne skoro na presun.

Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako siedmy zvíťazil nad Holanďanom Igorom Sijslingom za 105 minút 6:4, 1:6, 6:3 v utorňajšom súboji 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 German Tennis Championships v nemeckom Hamburgu (dotácia 1 514 495 eur, antuka vonku). Od pondelka 27-ročný Bratislavčan Kližan zaostával v rozhodujúcom treťom sete už 0:3, ale potom získal šesť gemov za sebou, obrat zavŕšil premeneným prvým mečbalom na príjme. Kližan upravil proti 28-ročnému Sijslingovi (116.) vo vzájomnej bilancii na 3:1, hoci takisto spočiatku zaostával. Predvlani práve v Hamburgu v 1. kole uspel 6:4, 3:6, 6:0. 

Zverenec Martina Hromeca Kližan bude v osemfinálovom 2. kole vo štvrtok čeliť 17-ročnej domácej nádeji Louisovi Wesselsovi. Tento držiteľ voľnej karty na úvod prekonal kanadského kvalifikanta Stevena Dieza. Wessels nemá renkingové postavenie medzi seniormi, v juniorskom tzv. kombinovanom hodnotení ITF je na 19. priečke. 

"Bolo to veľmi ťažké najmä na psychiku. Strašne dlho som nevyhral riadny zápas a bol som v rozpoložení, že musím a musím, lebo na tomto turnaji vidím veľkú šancu postúpiť niekam ďaleko. Tým náročnejšie to dnes bolo. Prvý set som získal dobrou hrou, druhý bol celý katastrofálny. Aj tretí som začal veľmi zle, prehrával som 0:3, ale zahryzol som sa a vybojoval som to srdcom do víťazného konca, výborne som si to vymakal. Teším sa na 2. kolo," povedal Martin Kližan, jeho vyjadrenie sprostredkoval agentúre SITA mediálny manažér Jozef Korbel. 

Dvojhra - 1. kolo:


Martin Kližan (SR-7) - Igor Sijsling (Hol.) 6:4, 1:6, 6:3 za 105 minút 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona