Davisov pohár: Slovenskí tenisti pred stredajším žrebom s množstvom otáznikov

NETKY.SK • 18 September 2017, 08:17 • 2 min
Davisov pohár: Slovenskí tenisti pred stredajším žrebom s množstvom otáznikov

BRATISLAVA - Tenisoví reprezentanti Slovenska sa prostredníctvom bratislavského víťazstva 4:1 nad Poliakmi v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára družstiev mužov zachránili v "II. lige" v rámci MS tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Zatiaľ oficiálne nevedia, či sa ich bude týkať stredajší londýnsky žreb, a ak áno, aký majú okruh možných súperov.

slovakia

left justify in out

Slováci sú totiž na základe postavenia v daviscupovom renkingu krajín ITF natoľko tesne pod čiarou, že aktualizované poradie po skončení tohto asociačného termínu ich môže posunúť medzi nasadenú štvoricu, momentálne v nej nie sú. Privilegované kvarteto predbežne tvoria Česko, Rusko, Portugalsko a Bielorusko, okrem SR sú "out" aj Ukrajina, Bosna a Hercegovina, Rakúsko, Švédsko, úspešný z októbrového duelu Rumunsko - Izrael a JAR.

Ak tím SR napokon zostane pod čiarou, vzhľadom na "nepraktický" počet 11 účastníkov I. skupiny euroafrickej zóny 2018 bude s pravdepodobnosťou 85,7 % hrať v 1. kole nasledujúcej edície s niekým z ďalších nenasadených. Do úvahy by však prichádzalo aj finálové 2. kolo proti jednému zo štyroch nasadených štátov. Slovenské družstvo sa však môže posunúť aj do nasadenej štvorice, čo by automaticky znamenalo finálové 2. kolo - na 75 % proti niekomu postupujúcemu z 1. kola, vylúčiť by sa však nedal ani duel vo finálovom 2. kole s jednou zo siedmich nenasadených krajín s voľným žrebom na 1. kolo. Presne to sa stalo tento rok a Slováci vo februári nečakane podľahli Maďarom 1:3.

ITF v predstihu upozornila, že nevie, či bude môcť 20. septembra o 16.00 h SELČ v britskej metropole vyžrebovať aj túto zónu. Vzhľadom na výsledky z predchádzajúceho týždňa je však výsostne pravdepodobné, že napokon áno. Do októbrového rozhodujúceho kola play-off o zotrvanie totiž spadli Rumunsko a Izrael, ktoré sú rebríčkovými susedmi a zároveň pred aktualizáciou renkingu príliš nízko na to , aby sa dal predpokladať ich posun nad čiaru.

Už známi a možní účastníci I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2018 tenisových reprezentačných družstiev mužov a ich postavenie v renkingu krajín ITF k 24. júlu:


Česko 9. - o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb
Rusko 15. - tím SR by hral u súpera
Portugalsko 21. - tím SR by hral u súpera
Bielorusko 24. - tím SR by hral doma
--------------------------------------------------
SLOVENSKO 25.
Ukrajina 32. - tím SR by hral doma
Bosna a Hercegovina 33. - o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb
Rakúsko 34. - tím SR by hral u súpera
Švédsko 35. - tím SR by hral u súpera
Rumunsko 37. / Izrael 38. - tím SR by hral doma (Rumunsko) / tím SR by hral u súpera (Izrael)
JAR 48. - tím SR by hral doma

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies