Davisov pohár: Slováci nastúpia proti Bielorusku na antuke

NETKY.SK • 1 Október 2018, 10:39 • 2 min
Davisov pohár: Slováci nastúpia proti Bielorusku na antuke

Bratislava - Slovenskí tenisti odohrajú daviscupový duel proti Bielorusku na antuke v bratislavskom NTC. Ak 26.-27. októbra v dueli 2. kola play off 1. skupiny euro-africkej zóny uspejú, po 12-ročnej prestávke sa vrátia do svetovej skupiny. Vo februári 2019 by potom nastúpili v kvalifikácii o postup na finálový turnaj Davis Cupu proti Kanade alebo Kazachstanu.

slovakia

left justify in out

Dejisko súboja s Bieloruskom a povrch definitívne potvrdila oficiálna stránka prestížnej tímovej súťaže. Slovenský kapitán Dominik Hrbatý už po septembrovej prehre Bielorusov v Rusku uviedol, že ak budú mať jeho zverenci šancu na postup medzi elitu, ako povrch si zvolia antuku. "Bielorusko je nepríjemný súper, majú výbornú štvorhru a hráčov na úrovni našich tenistov," povedal Hrbatý.

 

V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas oboch krajín. V septembri 2010 v dueli 2. kola play off o záchranu v druhej lige v Minsku zvíťazili Slováci pod vedením kapitána Miloslava Mečířa 4:1. O dva body sa v singloch postaral Lukáš Lacko, ďalšie pridali deblisti Michal Mertiňák s Filipom Poláškom a Martin Kližan.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies