Davis Cupe: V Maďarsku definitívne bez Kližana

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 15:26 • 2 min
Davis Cupe: V Maďarsku definitívne bez Kližana

HAMBURG - Martin Kližan nepribudne do kádra hostí na stretnutie Maďarsko - Slovensko 15. - 17. júla na antuke v Budapešti v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2016 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

Vyvstalo to z termínovej kolízie s takisto antukovým podujatím ATP World Tour 500 German Tennis Championships v nemeckom Hamburgu, na ktorom 27-ročný Bratislavčan postúpil v utorok do osemfinálového 2. kola.

"Veľmi ma mrzí, že nemôžem pomôcť slovenskému tímu v Davis Cupe. Budem chalanom držať palce. Verím, že to zvládnu aj bezo mňa," uviedol prostredníctvom svojho mediálneho manažéra Jozefa Korbela Kližan, ktorý je na 47. priečke v renkingu ATP vo dvojhre jasnou národnou jednotkou. Podľa pravidiel DP by vo štvrtok o 11.00 h musel byť fyzicky prítomný na žrebe programu.

V oficiálnej predbežnej nominácií SR, ktorú minulý utorok oznámil kapitán Miloslav Mečíř, figurujú Andrej Martin (122.), Jozef Kovalík (124.), Norbert Gombos (297.) a deblový špecialista Igor Zelenay (80. vo štvorhre). Slovenská dvojka Lukáš Lacko (98.) hráva na najpomalšom povrchu len výnimočne, tento týždeň bol na podujatí na tráve v americkom Newporte. Takto nahustený program a "konflikt" medzi asociačným termínom na Davis Cup a hneď troma turnajmi úrovne ATP World Tour vyvstal z augustových olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies