Davis Cup: Zimonjič si nemyslí, že Srbi odohrali štvorhru s top-tímom

NETKY.SK • 20 November 2013, 16:26 • 2 min
Davis Cup: Zimonjič si nemyslí, že Srbi odohrali štvorhru s top-tímom

BELEHRAD - Najväčšou záhadou minulotýždňového belehradského finále Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov Srbsko - Česko zostáva absencia Novaka Djokoviča v sobotňajšej štvorhre, v ktorej Ilija Bozoljac a Nenad Zimonjič prehrali za stavu 1:1 po piatkových dvojhrách s Tomášom Berdychom a Radkom Štěpánkom. Vzhľadom na slabinu v podobe náhradnej singlovej dvojky hostiteľov tým bolo papierovo v podstate rozhodnuté a konečný výsledok 3:2 pre ČR to potvrdil.

slovakia

left justify in out

"Mám veľmi zlý pocit z toho, že sme odohrali štvorhru s dvojicou, ktorú nevnímam ako najlepšiu," vyjadril sa prostredníctvom Twitteru 37-ročný deblový špecialista Zimonjič, ktorý sa stal najstarším aktérom finále v histórii a dostal Cenu za oddanosť od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Kapitán Srbov Bogdan Obradovič skonštatoval, že nenasadenie Djokoviča bolo rozhodnutím celého tímu. Štěpánek na margo tohto ťahu skonštatoval, že Srbi "nechali ferrari v garáži". Domáci ho pod vplyvom tejto metafory obvinili zo znevažovania. Čech sa obhajoval, že išlo o uznanie kvalít Djokoviča, ktorý uspel v oboch svojich dvojhrách a ťahá sériu 24 zápasových triumfov: "Prekvapilo ma, že nepostavili najlepšieho hráča na svete."

Djokovič v sobotu strávil päť hodín na antidopingovej kontrole. On ani zranený Janko Tipsarevič sa neobjavili na slávnostnom gala po finále a Berdych v alúzii na Štěpánkov predchádzajúci komentár takisto cez Twitter napísal: "Prišiel som na oficiálnu večeru a Djoko tu nie je. Zostal v garáži??" Neskôr tento príspevok vymazal a ponúkol ďalší: "Chcel som si s Djokym zatancovať. Som smutný, že tu nie je!?!"

Obradovič na zasadenie do kontextu pripomenul kontroverzné Štěpánkovo správanie po päťsetovej prehre s Tipsarevičom vo vlaňajšom pražskom štvrťfinále, v ktorom napokon Česi zvíťazili 4:1: "Zostalo v pamäti, čo urobil minulý rok. K tomu sa pridružilo veľa zlých a podlých vecí a aj počas terajšieho zápasu sa usiloval utvárať sprievodný tlak, keď sa sťažoval na pískanie z hľadiska pri podaní. My však vieme, čo sme zažívali v Prahe. myslím si, že ľudia v Srbsku majú oveľa vyššiu tenisovú kultúru a neodznelo jediné krivé slovo na Štěpánkovo počínanie v Prahe, pričom ja som ho vnímal ako katastrofálne." Štěpánek vtedy pri sieti veľmi vlažne podal ruku Tipsarevičovi a gesto skôr pripomenulo ukázanie prostredníka.

Srbi okrem Tipsareviča nemali k dispozícii ani Viktora Troického, ktorý si odpykáva trest na 12 mesiacov za porušenie antidopingových pravidiel. V singli nastúpil Dušan Lajovič, 117. v renkingu. Nezískal ani set.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona