Davis Cup: Zápas Slovensko - Slovinsko otvoria Kližan so Žemljom

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 11:32 • 2 min
Davis Cup: Zápas Slovensko - Slovinsko otvoria Kližan so Žemljom

BRATISLAVA - Slovenská jednotka Martin Kližan a slovinská dvojka Grega Žemlja nastúpia v piatok o 15.00 proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev. V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská dvojka Norbert Gombos a slovinská jednotka Blaž Kavčič. Rozhodol o tom slávnostný žreb.

slovakia

left justify in out

Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 14.30 nominoval slovenský kapitán Miloslav Mečíŕ pár Kližan, Igor Zelenay, Blaž Trupej predbežne nahlásil dvojicu Žemlja, Kavčič. Nedeľňajší program otvorí o 12.00 súboj tímových jednotiek Kližana a Kavčiča, ktorý pred žrebom dostal k štvrtkovým narodeninám kyticu. V záverečnej dvojhre sa stretne Gombos, ktorý dostal prednosť pred Lukášom Lackom, so Žemljom. Slovinci nastúpia bez ich rebríčkovo najvyššie postaveného hráča Blaža Rolu.

 

Hlavným rozhodcom bude Nemec Norbert Peick, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Srbka Marija Veljovičová a Slovák Michal Varmus. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court. V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný súboj. Slováci vlani po domácich triumfoch nad Lotyšskom a Rakúskom postúpili do baráže o svetovú skupinu, v nej však zverenci kapitána Miloslava Mečířa prehrali v Chicagu s favorizovaným tímom USA hladko 0:5.

 

1. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára

SLOVENSKO - Slovinsko

piatok 15.00 Martin Kližan - Grega Žemlja, Norbert Gombos - Blaž Kavčič

sobota 14.30 Kližan, Igor Zelenay - Žemlja, Kavčič

nedeľa 12.00 Kližan - Kavčič, Gombos - Žemlja



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies