Davis Cup: Wawrinka bol po Londýne zničený, už však hľadí dopredu

NETKY.SK • 20 November 2014, 17:39 • 2 min
Davis Cup: Wawrinka bol po Londýne zničený, už však hľadí dopredu

LILLE - Švajčiarsky grandslamový šampión Stan Wawrinka mal po krutej sobotňajšej prehre v semifinále koncosezónneho šampionátu ATP v Londýne mizernú náladu, tohtotýždňové finále Davisovho pohára reprezentačných tímov v Lille (21. - 23. novembra) proti domácim Francúzom mu dodalo novú motiváciu a iskru.

slovakia

left justify in out

"Nebudem skrývať, že v sobotu som bol zničený. Bolo ťažké akceptovať takú prehru. Urobil som všetko pre víťazstvo. Nedeľa ešte takisto bola zložitá. Vždy je náročné preniesť sa cez podobné veci, škrelo ma to," priznal Wawrinka, ktorý podľahol krajanovi Rogerovi Federerovi za takmer tri hodiny 6:4, 5:7, 6:7 (6), mal štyri mečbaly, z nich tri pri vlastnom podaní.

 

"Keď som pricestoval do Lille, všetko sa zmenilo. Nový týždeň, nové vnútorné nastavenie. Nemal som už problém prepnúť, vytesniť to veľké sklamanie a začať pozitívne," skonštatoval štvrtý muž renkingu Wawrinka, ktorý v piatok o 14.00 h bude čeliť 29-ročnému rovesníkovi Jo-Wilfriedovi Tsongovi. 

 

Dobyvateľ januárových melbournských Australian Open Wawrinka "aspoň" postúpil v britskej metropole zo skupiny, spätne to vníma ako solídnu platformu pred bojom o Davis Cup: "Z toho týždňa som si zobral veľa dobrého, kopu sebavedomia. Hral som v Londýne naozaj dobre. Teraz som mal päť dní na tréning a prechod z tvrdého povrchu na antuku. Som pripravený na zápas." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies