Davis Cup: V Konstanci začnú Copil a Gombos, vo štvorhre aj Martin

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 11:41 • 2 min
Davis Cup: V Konstanci začnú Copil a Gombos, vo štvorhre aj Martin

KONSTANCA - Tenisový duel 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 Rumunsko - Slovensko v Konstanci sa v piatok po 12.00 h SELČ začne súbojom Marius Copil - Norbert Gombos.

slovakia

left justify in out

Po tomto stretnutí príde na rad druhá dvojhra medzi domácou dvojkou Adrianom Ungurom a slovenskou jednotkou Martinom Kližanom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb, ktorý sa uskutočnil v hoteli Vega v dejisku zápasu, čiernomorskom rumunskom letovisku Konstanca.

 

Na sobotňajšiu štvorhru od 14.00 h SELČ kapitáni oboch tímov Andrei Pavel a Miloslav Mečíř predbežne nominovali dvojice Florin Mergea, Horia Tecau, resp. Andrej Martin, Igor Zelenay. V nedeľu sa najprv na antukový kurt v Tennis Clube IDU postavia prví hráči oboch tímov Marius Copil a Martin Kližan a po nich by si mali zmerať sily Adrian Ungur a Norbert Gombos. Zloženie sobotňajšej štvorhry a nedeľňajších dvojhier sa ešte môže zmeniť.
Z uvedeného vyplýva, že slovenský kapitán Miloslav Mečíř v zápasovej nominácii dal napokon prednosť Andrejovi Martinovi pred možným debutantom Jozefom Kovalíkom. Zrejme rozhodla lepšia antuková forma Martina, víťaza nedávneho challengerového turnaja v talianskej Padove.

 

Víťaz súboja Rumunsko - Slovensko si 18. - 20. septembra zahrá v play-off o elitnú šestnástku Davis Cupu 2016, zdolaný bude naďalej účinkovať v I. skupine euroafrickej zóny v rámci týchto MS tímov.

 

Slováci si 6. - 8. marca v 1. kole zóny poradili v Bratislave so Slovincami hladko 5:0, Rumuni súbežne rovnako jasne v Sibiu zdolali Izraelčanov. Pred trinástimi rokmi v premiérovom a dosiaľ jedinom vzájomnom zápase so Slovákmi zvíťazili v Prešove 4:1. Slováci vlani na jeseň v play-off o elitu podľahli v Chicagu Američanom 0:5. Vo svetovej skupine naposledy predtým hrali v sezóne 2006, Rumunsko v nej chýba od roku 2011.

 

Finalista ročníkov 1969, 1971 a 1972 Rumunsko figuruje na 31. priečke v daviscupovom rebríčku krajín podľa organizujúcej Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Finalistovi edície 2005 Slovensku patrí 20. pozícia.
Rumunská tenisová federácia (FRT) oznámila, že vstupenka na jeden deň stojí 50 leiov (v prepočte cca 11 eur) a permanentka na kompletné dianie 120 leiov (približne 27 eur). Hrať sa bude v klube IDU loptami Dunlop Fort Clay Court. Piatkový program (dve dvojhry) sa začne o 12.00 h SELČ, sobotňajší (štvorhra) o 14.00 h SELČ a nedeľňajší (dve dvojhry) o 12.00 h SELČ. Hlavným rozhodcom bude Španiel Poncho Ayala, empajrovým jeho krajan Nacho Forcadell.

Žreb súboja 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára:

Rumunsko - Slovensko
(Konstanca, Tennis Club IDU, antuka vonku)

Piatkové dvojhry (12.00 h SELČ)
Marius Copil - Norbert Gombos
Adrian Ungur - Martin Kližan
Sobotňajšia štvorhra (14.00 h SELČ)
Florin Mergea, Horia Tecau - Andrej Martin, Igor Zelenay
Nedeľňajšie dvojhry (12.00 h SELČ):
Marius Copil - Martin Kližan
Adrian Ungur - Norbert Gombos

Zostava Rumunska:
Marius Copil (180. vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre, 195. vo štvorhre)
Adrian Ungur (199. / 96.)
Horia Tecau (- / 5.)
Florin Mergea (- / 7.)
kapitán: Andrei Pavel

Zostava Slovenska:
Martin Kližan (38. / 101.)
Norbert Gombos (126. / 332.)
Andrej Martin (181. / 289.)
Igor Zelenay (- / 100.)
kapitán: Miloslav Mečíř



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies