Davis Cup: V dueli SR - Lotyšsko v úvodnej dvojhre Lacko proti Podžusovi

NETKY.SK • 30 Január 2014, 11:07 • 2 min
Davis Cup: V dueli SR - Lotyšsko v úvodnej dvojhre Lacko proti Podžusovi

BRATISLAVA - Slovenská tenisová jednotka Lukáš Lacko a lotyšská dvojka Martinš Podžus nastúpia v piatok o 15.00 proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára - oficiálnych MS družstiev.

slovakia

left justify in out

V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC zmerajú sily Martin Kližan a Andis Juška. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v NTC.

V sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 14.00 by sa v slovenskom drese mali predstaviť Kližan s Michalom Mertiňákom. Lotyšský kapitán Karlis Lejnieks predbežne nahlásil pár Arturs Lazdinš, Janis Podžus. Nedeľňajší program otvorí o 13.OO súboj tímových jednotiek Lacka s Juškom, v záverečnej dvojhre sa stretnú Kližan s Martinšom Podžusom. Lotyši prišli do Bratislavy bez tímovej jednotky Ernestsa Gulbisa. Hlavným rozhodcom duelu bude Brit Tom Kinloch, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Poľka Gabriela Dalogová a Slovák Michal Varmus. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court.

Zverenci kapitána Miloslava Mečířa vlani po piaty raz za sebou zvládli "záchranárske" práce, keď v septembri v 1. kole play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny zdolali v NTC Švédsko 3:2. O dva body sa zaslúžil Lacko, tretí pridal Andrej Martin. V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný zápas medzi Slovenskom a Lotyšskom. Ak Slováci vyhrajú, v apríli privítajú v 2. kole opäť na domácej pôde Rakúsko.
            
žreb zápasu 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára:

SLOVENSKO - Lotyšsko

piatok 15.00 Lukáš Lacko - Martinš Podžus, Martin Kližan - Andis Juška
sobota 14.00 Kližan, Michal Mertiňák - Janis Podžus, Arturs Lazdinš
nedeľa 13.00 Lacko - Juška, Kližan - M. Podžus



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies