Davis Cup: Tonimu Nadalovi sa nepozdáva angažovanie Leónovej

NETKY.SK • 23 September 2014, 13:47 • 2 min
Davis Cup: Tonimu Nadalovi sa nepozdáva angažovanie Leónovej

MADRID - Tonimu Nadalovi, strýkovi a zároveň trénerovi španielskeho tenistu Rafaela Nadala, sa nepozdáva rozhodnutie národnej federácie RFET inštalovať do funkcie kapitánky daviscupovej reprezentácie Galu Leónovu-Garcíovú.

slovakia

left justify in out

"Za priechodnejšiu považujem alternatívu s niekým, kto má minulosť v mužskom odvetví. Z taktického hľadiska je tam iná hra ako na ženskom okruhu," povedal Toni Nadal pre rozhlasovú stanicu Onda Cero a dodal: "K dispozícii bolo viacero kandidátov - napríklad Juan Carlos Ferrero. Neviem si dosť dobre predstaviť ženu v šatni, kde sa pod pokrývkou odohráva veľa vecí." 

 

Toni Nadal vyhlásil, že takúto voľbu s jeho zverencom nekonzultovali: "´Rafa´ je veľmi prekvapený. Nebol s Galou Leónovou-Garcíovou v kontakte. Je to osoba bez bližšieho spojenia s mužským tenisom." 

 

Štyridsaťročná niekdajšia 27. hráčka renkingu WTA Leónová-Garcíová strieda vo funkcii Carlosa Moyu, ktorý mal kontrakt na túto sezónu a neuchádzal sa o predĺženie platnosti. Španielka síce má na davsicupovej lavičke predchodkyne v Tamare Semikinovej (Moldavsko, 1995 - 2001), Francesce Guardigliovej (San Maríno, 2002 - 2004), Farah Dayoubovej (Sýria, 2009) a Maríi Elene Gittensovej (Panama, 2011), ale je priekopníčkou v rámci tenisovo etablovaných krajín. Do funkcie ju uviedli v utorok v Seville. 

 

Dvadsaťosemročný nedávny líder svetového rebríčka Nadal má v Davis Cupe bilanciu 24:5. Naposledy v ňom hral vlani v septembri v Madride proti Ukrajincom. 

 

Víťazi Davis Cupu 2000, 2004, 2008, 2009 a 2011 Španieli tento rok najprv prehrali v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny v Nemecku 1:4 a predminulý týždeň v "prelínačke" v mimoriadne improvizovanej zostave bez hviezd neuspeli v Brazílii (1:3). V júli 2015 sa v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny stretnú s postupujúcim z marcového duelu Rusko - Dánsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona