Davis cup: Tenisti Kližan s Lackom sa odvolali voči pokutám za nereprezentovanie v Austrálii

NETKY.SK • 19 Október 2016, 14:14 • 2 min
Davis cup: Tenisti Kližan s Lackom sa odvolali voči pokutám za nereprezentovanie v Austrálii

BRATISLAVA - Slovenskí tenisti Martin Kližan s Lukášom Lackom sa odvolali voči pokutám za prístup k reprezentácii Slovenska v Davisovom pohári. Obaja zo zdravotných dôvodov necestovali na baráž do Austrálie, v ktorej Slovensko prehralo na tráve v Sydney 0:3 a nepostúpilo do svetovej skupiny. Deň po stretnutí však už hrali na turnajoch ATP.

slovakia

left justify in out

Výkonný výbor STZ koncom septembra schválil udelenie pokuty Lackovi vo výške 10.000 eur za porušenie zmluvy so STZ. Kližan dostal pokutu vo výške 20.000 eur za opakované porušenie kontraktu.

 

Na návrh daviscupového kapitána Miloslava Mečířa oboch na rok podmienečne vylúčili z reprezentácie. "Kližan s Lackom sa v zmysle pravidiel Slovenského tenisového zväzu odvolali voči pokutám. V najbližšom čase zasadne odvolacia komisia STZ, ktorá ich vypočuje. Výkonný výbor následne potvrdí alebo upraví septembrové rozhodnutie," povedal generálny sekretár STZ Igor Moška.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona