Davis cup: Tenista Del Potro je na nedeľňajší duel veľmi pozitívne naladený

NETKY.SK • 22 November 2016, 16:12 • 2 min
Davis cup: Tenista Del Potro je na nedeľňajší duel veľmi pozitívne naladený

ZÁHREB - Nedeľňajší duel lídra domácich Marina Čiliča s jednotkou hostí Juanom Martínom Del Potrom bude jedným z kľúčov k celkovému víťazstvu v záhrebskom stretnutí Chorvátsko - Argentína (25. - 27. novembra) vo finále Davisovho pohára 2016 tenisových reprezentačných družstiev mužov. Obaja toho majú veľa spoločného.

slovakia

left justify in out

"Marin je veľmi dobrý hráč. Poznáme sa od našich dvanástich rokov, máme podobné kariéry, na okruhu patrí k mojim výborným kamarátom," prezradil Del Potro na utorňajšej predzápasovej tlačovej besede v dejisku, citoval ho web MS tímov ITF. "Marin si zaslúži byť aktuálnou šestkou renkingu. Je to skvelý tenista a má šancu dobyť ´šalátovú misu´, ale my sa pokúsime o to isté," upozornil bývalý štvrtý muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre Del Potro.

Spomenutí protagonisti majú po 28 rokov (Del Potro je starší len o päť dní), merajú zhodne 198 cm, profíkmi sa stali pred jedenástimi rokmi, disponujú obávaným podaním a forhendom, svoj dosiaľ jediný grandslamový triumf dosiahli na newyorských US Open (Argentínčan 2009, Chorvát 2014) a počas kariéry zarobili tenisom vyše 16 miliónov USD.

"Poznáme sa navzájom naozaj dôkladne, ale všetky tie predchádzajúce zápasy teraz nič neznamenajú, pretože situácia je úplne odlišná," podotkol Del Potro, ktorý po problémoch so zápästiami figuruje na 38. pozícii v hodnotení. Vo vzájomke s Čiličom vedie presvedčivo 8:2, s týmto rivalom naposledy prehral v sezóne 2011, nestretli sa už tri roky. V sezóne 2012 Argentínčan v Davis Cupe na antuke doma vynikol 6:1, 6:2, 6:1.

Chorváti získali Davisov pohár v roku 2005 na úkor Slovákov. Argentínčania boli vo finále edícií 1981, 2006, 2008 a 2011, ani raz neuspeli. "Žijeme prítomnosťou a budeme sa usilovať zo všetkých síl. Nič viac nemôžeme urobiť. Túžime po úspechu pre našu krajinu," vyjavil kapitán hostí Daniel Orsanic. "Je to pre nás výnimočná príležitosť a sme naladení veľmi, veľmi pozitívne," doplnil Del Potro.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies