Davis Cup: Švajčiari s 25-percentnou šancou na Federera aj Wawrinku

NETKY.SK • 26 Január 2015, 16:04 • 2 min
Davis Cup: Švajčiari s 25-percentnou šancou na Federera aj Wawrinku

BERN - So švajčiarskou vydarenou obhajobou vlaňajšieho premiérového triumfu v Davisovom pohári tenisových reprezentačných družstiev mužov to momentálne nevyzerá príliš ružovo.

slovakia

left justify in out

Helvéti stoja a padajú na tandeme Roger Federer, Stan Wawrinka a prezident národného zväzu Swiss tenis (ST) René Stammbach pre Le Matin vyhlásil, že šanca na štart hrdinov novembrového finále "šalátovej misy" proti Francúzom v Lille (3:1 pre hostí) v prvom asociačnom termíne ročníka 2015 je len približne 25-percentná.

 

Švajčiari budú 6. - 8. marca v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny hrať proti Belgičanom na tvrdom povrchu v aréne Country Hall du Sart Tilman v Liége. 

Stammbach podľa 20minuten konkretizoval, že Federer aj Wawrinka sa nezávisle od seba rozhodnú najneskôr do konca budúceho týždňa a verdikt oznámia kapitánovi Severinovi Lüthimu aj funkcionárom ST. Stammbach prezradil, že Wawrinka vopred podmienil svoj štart Federerovou prítomnosťou. 

"Vylučujem, že Stan bude hrať sám. Všetci zainteresovaní sme mali počas Australian Open v Melbourne konštruktívne rozhovory, výsledok však zatiaľ nevie nik predpovedať," skonštatoval Stammbach. 

 

Zlatí olympijskí medailisti vo štvorhre z OH 2008 v Pekingu Federer a Wawrinka by vraj v tejto a ďalšej sezóne najradšej v Davis Cupe úplne pauzovali, jedinou pákou ST sú olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro. Každý z nich totiž aspoň raz z najbližších minimálne troch stretnutí (môže byť ich aj viac v prípade postupu v elitnej skupine) vrátane začiatku budúcej sezóny musí aspoň raz figurovať v kádri, aby splnil jedno z kvalifikačných kritérií Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). "Cítil som z ich strany nasýtenie vlaňajším triumfom. Predpokladám však, že v marci alebo v prípadnej septembrovej baráži budú Federer aj Wawrinka hrať, keďže pochybujem o ich štarte na začiatku termínovo nabitej sezóny 2016," nádeja sa šéf ST. Stammbach dodal, že obe hviezdy predbežne deklarovali svoju vôľu znova prispievať tímu v roku 2017. 

 

Švajčiari vyhlásili útok na divácky rekord, ak by postúpili do júlového štvrťfinále, v ktorom by určite hrali doma - proti Kanaďanom alebo Japoncom. Vďaka daviscupovým prostriedkom za vlaňajšok si rezervovali Stade des Suisse s kapacitou 31 700 návštevníkov v Berne, ale Stammbach je skeptický: "Plány tohto typu máme odložené v zásuvke, medzičasom však oveľa menej verím v naplnenie scenára." 

 

Rebríčkovo tretím švajčiarskym singlistom je Marco Chiudinelli na 210. pozícii v hierarchii ATP, dvojkou pri absencii prominentov by bol 267. Yann Marti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies