Davis Cup: Švajčiari pred finále možno majú nielen zdravotný problém

NETKY.SK • 17 November 2014, 13:50 • 2 min
Davis Cup: Švajčiari pred finále možno majú nielen zdravotný problém

LONDÝN - Zranený chrbát Rogera Federera možno nie je jediným problémom Švajčiarov pred tohtotýždňovým finále Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov proti Francúzom na antuke pod strechou v Lille (21. - 23. novembra).

slovakia

left justify in out

Viaceré médiá referujú o rozkole medzi spomenutým hráčom a jeho kolegom Stanom Wawrinkom počas šampionátu ATP World Tour Finals v Londýne.

"Po sobotňajšom semifinále sa čosi dialo v šatni. Mali dlhú debatu, ktorá sa ťahala do noci. Nemyslím si, že to prospelo situácii. Kapitánovi Severinovi Lüthimu to komplikuje veci, pretože musí zomknúť hráčov a navodiť dobrú atmosféru," povedal John McEnroe ako komentátor pre ESPN, citoval ho napríklad web International Business Times. 

 

Rovnaký zdroj uvádza, že Wawrinku počas tretieho setu derby popudilo vyrušenie zo súperovej lóže medzi prvým a druhým servisom. "To isté urobila na Wimbledone," údajne rozhorčene prskol na adresu Federerovej manželky Miroslavy Vavrinecovej. Vo štvrťfinále na grandslamovej tráve prehral s krajanom 6:3, 6:7 (5), 4:6, 4:6. Teraz aj cez štyri svoje mečbaly 6:4, 5:7, 6:7 (6). 

 

Wawrinka po zápase odmietol prisúdiť tomuto intermezzu dôležitosť. "Nič mimoriadne... Takéto súboje nie sú jednoduché," povedal podľa portálu Blick, ktorý vzniesol otázku, či si hráči skočili do vlasov. Článok má titulok: "Pohádali sa kvôli Mirke?" 

 

Federer v nedeľu nenastúpil na finále proti Srbovi Novakovi Djokovičovi. Osobne sa ospravedlnil publiku v hale a zverejnil rozsiahle vysvetľujúce komuniké o svojom zdravotnom stave, ale nemal štandardnú tlačovú besedu. Absolvoval iba rozhovor s publicistom v službách ATP: "Azda to už o niekoľko dní bude lepšie, ale momentálne nie som v dostatočne dobrom stave na to, aby som mohol hrať. Samozrejme, že som z toho veľmi sklamaný. Najprv sa musím dať čo najrýchlejšie dokopy a potom odcestujem do Francúzska pripraviť sa na daviscupové finále na antuke." 

 

Federer a Wawrinka spoločne získali zlato vo štvorhre na OH 2008 v Pekingu. Pre Federera je daviscupová trofej jedinou významnou, ktorý chýba v jeho zbierke, keďže olympijský triumf už dosiahol aspoň v debli. Švajčiari sú vo finále prvý raz po 22 rokoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies