Davis Cup: Stefan Koubek sa stal kapitánom Rakúšanov

NETKY.SK • 17 Február 2015, 09:13 • 2 min
Davis Cup: Stefan Koubek sa stal kapitánom Rakúšanov

VIEDEŇ - Novým kapitánom rakúskeho daviscupového tímu tenistov sa stal Stefan Koubek. S predstaviteľmi Rakúskeho tenisového zväzu (ÖTV) sa bývalá svetová dvadsiatka dohodla na ročnej spolupráci.

slovakia

left justify in out

Koubek vo funkcii nahradil Clemensa Trimmela, ktorému ÖTV po troch rokoch nepredĺžil kontrakt. Rakúšania sa pod Trimmmelovým vedením dostali v Davisovom pohári do štvrťfinále v roku 2012, avšak nasledujúci rok vypadli zo svetovej skupiny.

 

Koubkova premiéra sa uskutoční na začiatku marca, v nej si Rakúšania v rámci prvého kola euroafrickej zóny v Örebre zmerajú sily s domácimi Švédmi. Nový kapitán Rakúšanov Koubek ukončil aktívnu kariéru v máji 2011. Na konte má tri triumfy na okruhu ATP, vo svetovom rebríčku najvyššie figuroval v roku 2000, keď bol na dvadsiatej priečke. V rakúskych daviscupových farbách pôsobil trinásť sezón. Informácie zverejnil web Davisovho pohára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona