Davis Cup: Španielov povedie prvýkrát žena, Moyu nahradila Leonová

NETKY.SK • 22 September 2014, 13:05 • 2 min
Davis Cup: Španielov povedie prvýkrát žena, Moyu nahradila Leonová

MADRID - Španielsky daviscupový tím povedie prvýkrát v histórii žena. Štyridsaťročná Gala Leonová Garciová, ktorá počas svojej profesionálnej tenisovej kariéry vyhrala turnaj WTA v Madride a v rebríčku figurovala najvyššie na 27. priečke, nahradila vo funkcii kapitána Carlosa Moyu. V pondelok to oznámila Španielska tenisová federácia (RFET).

slovakia

left justify in out

Hlavnou úlohou Leonovej je priviesť päťnásobného víťaza Davisovho pohára po vypadnutí späť do svetovej skupiny. Španieli opustili elitu po 19-tich rokoch po prehre v baráži s Brazíliou 1:3. V Sao Paule im však chýbali opory ako Rafael Nadal či David Ferrer. Moya sa po vypadnutí rozhodol nepredĺžiť zmluvu, ktorá mu končí v decembri.
      

Leonová doteraz pracovala ako športová riaditeľka RFET. Na celej veci je kuriózne, že práve jej úlohou bolo nájsť nového kapitána daviscupového tímu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies