Davis Cup: Slovensko v utorok pri žrebe napokon tesne bude nasadené

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 13:50 • 2 min
Davis Cup: Slovensko v utorok pri žrebe napokon tesne bude nasadené

LONDÝN - Slovenskí tenisti po svojom víťazstve 3:2 nad domácimi Rumunmi na antuke v Konstanci v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov (17. - 19. júla), spoznajú súpera na jesenné play-off o svetovú skupinu ročníka 2016 v utorok. Žreb sa uskutoční 21. júla o 11.00 h SELČ v centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v Londýne.

slovakia

left justify in out

Vynikajúcou správou pre "mečířovcov" je, že vzhľadom na zmeny v renkingu krajín podľa Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) k 20. júlu sa napokon tesne dostali medzi nasadenú osmičku, hoci sa to ešte v nedeľu zdalo byť málo pravdepodobné. SR je na celkovej 17. priečke v hodnotení (posun o tri miesta oproti marcu) a nemôže sa stretnúť s Českom, Švajčiarskom, Talianskom, USA, Japonskom, Nemeckom a Chorvátskom. Do úvahy prichádzajú Brazília, Holandsko, Poľsko, India, Rusko, Dominikánska republika, Kolumbia a Uzbekistan.

 

Slováci majú na 18. - 20. september istotu domáceho prostredia iba pre prípad Brazílie. Naopak, vopred vedia, že by hrali v Holandsku, Poľsku či Rusku. Pri Indii, Dominikánskej republike, Kolumbii aj Uzbekistane by o hostiteľskej výhode rozhodol dodatočný žreb. Tím SR teda môže "schytať" riadne exotickú destináciu.

 

Do bojov o elitnú šestnástku budúceho ročníka Davis Cupu sa zapoja ôsmi zdolaní z marcového osemfinálového 1. kola svetovej skupiny a rovnaký počet postupujúcich z I. skupín regionálnych zón (4x euroafrická, po 2x ázijsko-oceánska a americká). V prípade prehry s Rumunmi by zostal tím SR v I. skupine euroafrickej zóny, v ktorej hrá nepretržite od sezóny 2007. Vlani v play-off o svetovú skupinu nestačil v Chicagu na Američanov (5:0 pre domácich).

Účastníci play-off o svetovú skupinu (18. - 20. septembra) a ich terajšie postavenie v renkingu krajín podľa ITF:

Nasadené krajiny:
Česko - 1.
Švajčiarsko - 2.
Taliansko - 11.
USA - 13.
Japonsko - 14.
Nemecko - 15.
Chorvátsko - 16.
Slovensko - 17.
--------------------
Nenasadené krajiny:
Brazília - 18. (hralo by sa v SR)
Holandsko - 19. (hralo by sa v Holandsku)
Poľsko - 20. (hralo by sa v Poľsku)
India - 21. (o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb)
Rusko - 22. (hralo by sa v Rusku)
Dominikánska republika - 23. (o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb)
Kolumbia - 24. (o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb)
Uzbekistan - 27. (o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies