Davis Cup: Slovensko s Maďarskom nerozhodne 1:1, Kovalík prehral s Fucsovicsom

NETKY.SK • 4 Február 2017, 08:28 • 2 min
Davis Cup: Slovensko s Maďarskom nerozhodne 1:1, Kovalík prehral s Fucsovicsom

BRATISLAVA - Slovenskí tenisti hrajú po úvodnom dni stretnutia 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára s Maďarskom nerozhodne 1:1.

slovakia

left justify in out

O vyrovnávajúci bod pre maďarské farby sa na harde v bratislavskom NTC postaral Márton Fucsovics, ktorý v druhej dvojhre zdolal Jozefa Kovalíka 6:2, 6:7 (4), 6:3, 6:4. Kovalík nahradil chorého Lukáša Lacka. V úvodnom singli zvíťazil líder domáceho tímu Martin Kližan nad Atillom Balázsom 6:1, 6:2, 3:6, 6:4. V sobotňajšej štvorhre so začiatkom o 14.00 by mali nastúpiť Kližan s Andrejom Martinom proti obom slovenským singlistom.

 

Fucsovics bol v úvode súboja s Kovalíkom aktívnejší, dvakrát prelomil podanie súpera a prvý set sa stal jeho korisťou. V druhom dejstve Kovalík zlepšil return a viedol už 5:2. Fucsovics si síce vynútil tajbrejk, v ňom však ťahal za kratší koniec. Za stavu 6:4 premenil Kovalík po víťaznom bekhende na čiaru tretí setbal. Fucsovics sa rýchlo otriasol a v treťom sete mal vďaka väčšej agresivite opäť navrch. Za stavu 3:2 zobral Kovalíkovi podanie a potom si dokázal podržať servis, ktorý bol počas celého zápasu jeho silnou stránkou. O osude štvrtého setu rozhodol Fucsovicsov brejk za stavu 3:3. V desiatom geme využil najlepší maďarský tenista hneď prvý mečbal a odplatil Kovalíkovi vlaňajšiu prehru z antuky v Budapešti.

 

"Ťažko sa mi to hodnotí tesne po zápase. Fucsovics počas celého zápasu výborne podával a v dôležitých momentoch si dokázal pomôcť servisom. Ja som o každé svoje podanie musel bojovať a ísť cez výmeny. Škoda niekoľkých loptičiek v treťom sete, ktoré som mohol získať vo svoj prospech, no nepodarilo sa mi to. Keby som ho dostal pod väčší tlak, bolo by to vyrovnanejšie. Bol to iný zápas ako vlani na antuke. Dal sa zdolať aj tu, no musel by som podať lepší výkon," povedal Kovalík v prvej reakcii po svojom domácom daviscupovom debute.

 

Slovenský kapitán považuje stav 1:1 po prvom dni za spravodlivý. "Martin Kližan začal proti Balászovi veľmi dobre, v prvé dve sety hladko vyhral, hoci jednotlivé gemy neboli až také jednoznačné. Balázs sa postupne zlepšoval, klobúk dolu pred jeho výkonom. Ku cti Martina slúži, že dokázal na to zareagovať a vo štvrtom sete otočiť ťažké stavy. Jojo Kovalík doplatil na smolný začiatok. Hneď v úvodnom geme si prehral servis a potom sa nedokázal uvoľniť, hral pod tlakom. Treba povedať, že Fucsovics dnes vynikajúco servoval a vyhral zaslúžene. Škoda, že Lukáš nemohol nastúpiť. Dozvedel som sa to ráno od nášho tímového lekára. Veľmi dôležitá bude sobotňajšia štvorhra," uviedol Mečíř.

 

V Aegon aréne ide o reprízu minuloročného duelu druhého kola kontinentálnej zóny, v ktorom zverenci kapitána Miloslava Mečířa v júli zvíťazili hladko 3:0. V septembrovej baráži o účasť vo svetovej skupine prehrali na tráve v Sydney s domácou Austráliou 0:3. Slováci naposledy účinkovali medzi elitnou daviscupovou šestnástkou v roku 2006.

 

2. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára

SLOVENSKO - Maďarsko 1:1 po prvom dni

 

Martin Kližan - Attila Balázs 6:1, 6:2, 3:6, 6:4

Jozef Kovalík - Márton Fucsovics 2:6, 7:6 (4), 3:6, 4:6

 

sobota: 14.00 Kližan, Andrej Martin - Fucsovics, Balázs

nedeľa: 13.00 Kližan - Fucsovics, Lacko - Balázs

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona