Davis Cup: Slovenskí tenisti si už zatrénovali v Sydney, bez slnka je chladno

NETKY.SK • 12 September 2016, 16:27 • 2 min
Davis Cup: Slovenskí tenisti si už zatrénovali v Sydney, bez slnka je chladno

BRATISLAVA - Slovenskí tenisoví reprezentanti si v pondelok vyskúšali trávnatý povrch položený na pôvodnom "harde" v Ken Rosewall Arene v Olympic Parku v Sydney, dejisku stretnutia s Austrálčanmi 16. - 18. septembra v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2017 družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

"K hlavnému dvorcu nemali hráči po prvom teste pripomienky. Trénujeme aj na tradičných trávových dvorcoch v klube vzdialenom asi pol hodiny od hotela. Tie už nie sú také kvalitné ako kurt, na ktorom sa bude hrať. Oba tímy majú, samozrejme, rovnaké podmienky,“ uviedol pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) vedúci výpravy Vladimír Habas. Tréningové dvorce si v prvý deň pobytu išiel vyskúšať Norbert Gombos s koučom tímu Dominikom Hrbatým a potom aj deblový pár Andrej Martin, Igor Zelenay.

"Z hotela odchádzame ráno a na dvorcoch sme potom celý deň. Presuny trvajú pol hodiny a už sa nám neoplatí vracať sa do hotela. Zajtra máme tréning o dvanástej a po ňom nás čaká prvá tlačovka. Austrálskych tenistov sme ešte na tréningu nevideli,“ dodal Habas. Počasie v Sydney je podľa jeho slov chladné, okolo 14 stupňov Celzia. "Keď nesvieti slnko, je dosť nepríjemne. Od usporiadateľov sme počuli, že predpoveď na víkend avizuje aj dážď,“ prezradil športový riaditeľ STZ.

V kádri kapitána Miloslava Mečířa je aj Jozef Kovalík - tiež si už skúšobne pinkol, prezradili fotografie na internetovej stránke STZ. Daviscupový rekordér SR Dominik Hrbatý, jednorazový náhradník za trénera Karola Kučeru, sa na facebooku pochválil ranným behom po nábreží: "Môže byť lepšie miesto?!"


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona