Davis Cup: Slováci vedú nad Maďarskom 1:0, Kližan zdolal Balázsa

NETKY.SK • 3 Február 2017, 17:58 • 2 min
Davis Cup: Slováci vedú nad Maďarskom 1:0, Kližan zdolal Balázsa

BRATISLAVA - Slovenskí tenisti vedú po úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára nad Maďarskom 1:0. O prvý bod pre slovenské farby sa postaral líder domáceho tímu Martin Kližan, ktorý si poradil s Attilom Balászom 6:1, 6:2, 3:6, 6:4. V druhom singli nastúpil na harde v bratislavskom NTC Jozef Kovalík, ktorý nahradil chorého Lukáša Lacka, proti maďarskej jednotke Mártonovi Fucsovicsovi.

slovakia

left justify in out

Kližan už v úvodných minútach duelu s Balászom naznačil, kto bude pánom na dvorci. Po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 4:1 a prvý set získal jasne vo svoj prospech. Kližan kvalitne returnoval, hral agresívnejšie i variabilnejšie, dominoval aj v dlhších výmenách. V druhom sete si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0. Balász síce znížil na 2:3, no koncovka patrila slovenskej jednotke. V ďalších minútach začal Balász viac riskovať, od stavu 2:3 získal štyri gemy v rade a tretí set sa stal jeho korisťou. Na začiatku štvrtého dejstva pokračoval v odvážnej hre a vypracoval si sériu brejkbalov. Kližan však všetky odvrátil, za stavu 3:3 prelomil súperovo podanie a v desiatom geme premenil vďaka esu hneď prvý mečbal.

 

V Aegon aréne ide o reprízu minuloročného duelu druhého kola kontinentálnej zóny s Maďarsku, v ktorom zverenci kapitána Miloslava Mečířa v júli zvíťazili na antuke v Budapešti hladko 3:0. V septembrovej baráži o účasť vo svetovej skupine prehrali na tráve v Sydney s domácou Austráliou 0:3. Slováci naposledy účinkovali medzi elitnou daviscupovou šestnástkou v roku 2006.

 

2. kolo 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára

SLOVENSKO - Maďarsko 1:0 po úvodnej dvojhre

Martin Kližan - Attila Balázs 6:1, 6:2, 3:6, 6:4

nasleduje Jozef Kovalík - Márton Fucsovics

sobota: 14.00 Kližan, Andrej Martin - Fucsovics, Balázs

nedeľa: 13.00 Kližan - Fucsovics, Lacko - Balázs




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies