Davis Cup: Slováci v septembrovom play-off pravdepodobne u súpera

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 13:15 • 2 min
Davis Cup: Slováci v septembrovom play-off pravdepodobne u súpera

BRATISLAVA - Slovenskí tenisoví reprezentanti majú len nepatrnú nádej, že si 12. - 14. septembra v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 družstiev mužov zahrajú štvrtý raz v rade v tejto súťaži pred vlastnými fanúšikmi. Tím SR má pred utorňajším londýnskym žrebom (12.00 h SELČ) matematicky šancu iba 18,75 % na jesenné domáce vystúpenie.

slovakia

left justify in out

Slováci, ktorí minulý týždeň v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny zdolali v Bratislave Rakúšanov 4:1, figurujú na 22. pozícii v rebríčku podľa Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), pričom čiara nasadenia je pod 16. Belgičanmi. Hornú osmičku okrem nich tvoria Srbi, Španieli, Argentínčania, Kanaďania, Američania, Austrálčania a Chorváti. 

 

Slováci by na základe pravidla o reciprocite hrali v Srbsku, Španielsku, Argentíne, USA, Chorvátsku a Belgicku. Hostili by Kanaďanov a o výhode domáceho prostredia v súvislosti s Austráliou by rozhodol dodatočný žreb. 

V play-off o elitnú šestnástku nasledujúcej edície Davis Cupu sa predstavia ôsmi zdolaní z 1. kola svetovej skupiny 2014 a okteto postupujúcich z regionálnych zón (4 x euroafrická, 2 x ázijsko-oceánska, 2 x americká). 

Účastníci play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 tenisových reprezentačných družstiev mužov (bude sa hrať 12. - 14. septembra 2014) a ich terajšie postavenie v rebríčku krajín ITF: 

Nasadené krajiny: 
Srbsko 2. - hralo by sa u súpera 
Španielsko 3.- hralo by sa u súpera 
Argentína 4. - hralo by sa u súpera 
Kanada 8. - hralo by sa v SR 
USA 9. - hralo by sa u súpera 
Austrália 14. - o výhode domáceho prostredia by rozhodol dodatočný žreb 
Chorvátsko 15. - hralo by sa u súpera 
Belgicko 16. - hralo by sa u súpera 

Nenasadené krajiny: 
Holandsko 17. 
Ukrajina 18. 
Izrael 19. 
Brazília 20. 
SLOVENSKO 22. 
India 23. 
Uzbekistan 24. 
Kolumbia 26. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies