Davis Cup: Slováci už trénovali na centri v Budapešti, žreb v Bazilike sv.Štefana

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 07:34 • 2 min
Davis Cup: Slováci už trénovali na centri v Budapešti, žreb v Bazilike sv.Štefana

BUDAPEŠŤ - Slovenskí daviscupoví reprezentanti si v pondelok vyskúšali kurty v Europa Tennis Centre v Budapešti - dejisku stretnutia 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny s Maďarskom (15.-17. júla). Na antuku centrálneho dvorca sa dostali až podvečer.

slovakia

left justify in out

"Doobeda sa hralo na dvoch dvorcoch, hráči absolvovali tri hodiny tréningu, všetci sa dostali dva razy na dvorec. Organizátori stretnutia usporiadali minulý týždeň 100-tisícový turnaj žien, takže na centri robili ešte úpravy reklám. Hotel máme od areálu tri-štyri minúty peši. Samotné dejisko stretnutia je jednoduché, pred zápasom v ňom pribudlo zopár stanov. To, čo potrebujeme, máme," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu vedúci výpravy Vladimír Habas.

 

Do Budapešti pricestoval v pondelok aj Boris Borgula, tréner slovenského daviscupového debutanta Jozefa Kovalíka. Už v nedeľu s výpravou išiel trnavský tréner Andreja Martina Miloslav Grolmus, takže obaja singlisti, s ktorými sa predbežne ráta do dvojhier, majú v maďarskej metropole svojich osobných koučov. Štvrtkový žreb sa uskutoční o 11.00 h na atraktívnom mieste - v Bazilike svätého Štefana v historickej časti mesta.

 

Slovenský kapitán Miloslav Mečíř by privítal, keby mal v dueli s Maďarskom k dispozícii aj Martina Kližana. Najlepšieho slovenského singlistu čakal v utorok duel 1. kola na turnaji ATP v Hamburgu proti Holanďanovi Igorovi Sijslingovi. "Martin nám prisľúbil, že keď v Hamburgu vypadne v prvých kolách, príde do Budapešti. Musel by to však stihnúť do začiatku žrebu. Bol by veľkou posilou, jeho prítomnosť v tíme vzbudzuje u súperov rešpekt," zdôraznil Mečíř.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona