Davis Cup: Slováci nepostúpili do svetovej skupiny, v Austrálii prehrávajú už 0:3

NETKY.SK • 17 September 2016, 07:53 • 2 min
Davis Cup: Slováci nepostúpili do svetovej skupiny, v Austrálii prehrávajú už 0:3

SYDNEY - Slovenskí tenisti budú aj v roku 2017 účinkovať v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára. V barážovóm stretnutí o účasť vo svetovej skupine totiž prehrávajú na tráve v Sydney s domácou Austráliou už 0:3. O rozhodujúci tretí bod pre austrálske farby sa v sobotňajšej štvorhre postarali Sam Groth s Johnom Peersom, ktorí v aréne Kena Rossewalla zdolali pár Andrej Martin, Igor Zelenay 6:4, 6:2, 6:7 (3) a 7:6 (2).

slovakia

left justify in out

Slováci po tretí raz za sebou neuspeli v boji o návrat medzi elitnú daviscupovú šestnástku, v ktorej naposledy účinkovali v roku 2006. Vlani prehrali v Gdyni s domácim Poľskom 2:3, pred dvomi rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5. Zverenci kapitána Miloslava Mečířa spoznajú svojho súpera v novom ročníku prestížnej súťaže vo štvrtok 22. septembra o 14.00 SELČ, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb.

 

Úvodné tri gemy prvého setu si hráči na podaní bez problémov udržali svoj servis, do ťažkostí sa dostal potom len Andrej Martin, ale Slováci odvrátili dva brejky a vyrovnali na 2:2. Domáci 28-násobný daviscupový víťaz dominoval na dôležitom servise, v šiestej hre hostia opäť odvrátili dva brejkbaly a vyrovnali na 3:3. Rozhodlo sa v desiatej hre pri podaní Igora Zelenaya, keď Austrálčania viedli 40:0, Slováci dva brejkbaly ešte odvrátili, ale ten celkovo siedmy už nie. Tím domáceho kapitána Lleytona Hewitta stratil na podaní v prvom sete len štyri loptičky a zaslúžene dominoval.

 

Druhý set začali tri čisté hry, domáci viedli 2:1. Na podaní Zelenaya ale potom prišiel slovenský kolaps a Austrálčania čistou hrou išli do vedenia 3:1. Po ďalšej čistej hre viedli 4:1, ich súper rovnakou kartou znížil na 2:4, to ale bolo z jeho strany v druhom sete všetko. "Protinožci" výborný výkon potvrdili v ôsmej hre, keď na podaní Zelenaya využili prvý setbal, k čomu im slovenský reprezentant pomohol dvoma dvojchybami za sebou.

 

V treťom sete Slováci držali krok s výborne hrajúcim favoritom, keďže predvádzali dovtedy ich najlepší výkon v stretnutí. Na konte mali aj dve čisté hry. Domáci si v dvanástej hre pri podaní Martina vybojovali prvý mečbal, ten ale hostia odvrátili a tretí set dostali do tajbrejku. V ňom viedli 3:0 aj 6:2 a po 44 minútach využili druhý setbal na jeho zisk.

 

Expresne rýchla hra na oboch stranách kurtu v Olympijskom parku v Sydney pokračovala aj v štvrtom sete. Po šiestich čistých hrách v sérii bolo 3:3. Prvý fiftín hráčov na príjme prišiel až v siedmej hre za stavu 40:0 pre Slovákov, dokázal to pekným úderom Groth, no druhý gembal už hostia zvládli a viedli 4:3. V týchto fázach sa hrala pekná štvorhra, diváci si prišli vo viacerých zaujímavých výmenách na svoje. Martin so Zelenayom výrazne zlepšili servis, viedli 5:4, no domáci dvakrát zvládli podanie na udržanie v zápase a išlo sa do ďalšieho tajbrejku. V ňom Austrálčania hneď na úvod po chybe Martina získali prvý minibrejk, potom viedli už 5:0 a víťazstvo v ňom ako aj v celom zápase, resp. v baráži si už nenechali vziať.

 

barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára

Austrália - SLOVENSKO 3:0 po štvorhre

Nick Kyrgios - Andrej Martin 6:3, 6:2, 6:4

Bernard Tomic - Jozef Kovalík 7:6 (5), 6:4, 6:4

Sam Groth, John Peers - Igor Zelenay, Martin 6:4, 6:2, 6:7 (3), 7:6 (2)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona