Davis Cup: Slováci do Austrálie aj bez Lacka, nahradí ho Gombos

NETKY.SK • 9 September 2016, 09:28 • 2 min
Davis Cup: Slováci do Austrálie aj bez Lacka, nahradí ho Gombos

BRATISLAVA - Lukáš Lacko rovnako ako Martin Kližan napokon nebude v tíme SR na stretnutie s Austráliou 16. - 18. septembra na tráve vonku v Sydney v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

Nahradí ho Norbert Gombos. V kádri pod taktovkou kapitána Miloslava Mečířa sú aj Andrej Martin, Jozef Kovalík a Igor Zelenay. Informáciu o absencii 99. hráča svetového rebríčka ATP vo dvojhre Lacka priniesol web Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Hostia teda budú hrať bez oboch singlových "stovkárov": Kližan figuruje na 29. pozícii, v stredu odriekol štart po opätovných problémoch s pravou nohou, nahradil ho Kovalík. Zostava SR sa napokon vykryštalizovala tak, že kvarteto tvoria rovnakí hráči ako pri júlovom víťazstve 3:0 nad Maďarmi na antuke v Budapešti v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny týchto MS tímov ITF.

Šéf realizačného štábu domácich Lleyton Hewitt disponuje kvartetom Nick Kyrgios, Bernard Tomic, Sam Groth a John Peers. Traja nominovaní sú v Top 20 renkingu - Kyrgios a Tomic vo dvojhre a Peers vo štvorhre.

Davisov pohár tenisových reprezentačných družstiev mužov - play-off o svetovú skupinu 2017
(16. - 18. septembra 2016, Sydney, Olympic Park - Ken Rosewall Arena, tráva vonku)

Oficiálna predbežná nominácia Austrálie:
Nick Kyrgios (16. v renkingu dvojhry, 351. vo štvorhre)
Bernard Tomic (19. / 232.)
Sam Groth (228. / 79.)
John Peers (- / 16.)
Náhradníci: John Millman (66. / 829.), James Duckworth (195. / 314.)
Kapitán: Lleyton Hewitt

Aktualizovaná nominácia Slovenska:
Andrej Martin (124. / 87.)
Jozef Kovalík (126. / 808.)
Norbert Gombos (345. / 564.)
Igor Zelenay (- / 85.)
Realizačný tím: Igor Moška (zástupca STZ), Vladimír Habas (vedúci výpravy), Miloslav Mečíř (kapitán), Dominik Hrbatý (tréner), Roman Fano (lekár), Milan Gašpárek (fyzioterapeut), Robert Caro (masér), Martin Piko (vypletač rakiet)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona