Davis Cup: Slováci absolvovali v Gdyni úvodný tréning, Habas: "Dvorec je rýchly"

NETKY.SK • 15 September 2015, 13:08 • 2 min
Davis Cup: Slováci absolvovali v Gdyni úvodný tréning, Habas: "Dvorec je rýchly"

GDYŇA - Slovenskí daviscupoví reprezentanti absolvovali úvodný tréning v Gdyni - dejisku baráže o postup do svetovej skupiny Davisovho pohára tenistov proti domácemu Poľsku (18.-20. septembra). Cez víkend sa v Gdyňa aréne ešte hrala hádzaná, v pondelok už bol nachystaný dvorec, na ktorom si päťčlenný tím kapitána Miloslava Mečířa po prvý raz zatrénoval.

slovakia

left justify in out

"Z hotela do haly to máme desať minút. Dvorec je rýchly, chlapci si budú musieť zvyknúť. Napokon sme to aj čakali," sumarizoval pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu prvé poznatky vedúci výpravy SR Vladimír Habas. Mečířovcov neprekvapilo ani to, že na severe Poľska je chladnejšie ako na Slovensku. "Akurát nás prekvapil silný vietor a niektorí sa sťažovali na chlad v hoteli, v ktorom je centrálna klimatizácia. Ale to iste vyriešime," dodal Habas pre stz.sk.

 

Úvodné piatkové dvojhry sa začnú o 15.00. V sobotu od 13.00 je na programe štvorhra, v nedeľu od 12.00 záverečné single. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný zápas, v tom úvodnom zvíťazili Slováci v septembri 1996 na koberci v Trnave 4:1. Slováci v júli zvíťazili v dueli 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davis Cupu na antuke v Konstanci nad domácim Rumunskom 3:2. Po druhý raz za sebou tak budú bojovať o návrat medzi najlepšiu svetovú šestnástku. Vlani v baráži prehrali v Chicagu s favorizovaným tímom USA hladko 0:5.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies