Davis Cup: Šéf ITF vylúčil zmenu formátu, pripustil menšie zmeny

NETKY.SK • 12 September 2014, 11:42 • 2 min
Davis Cup: Šéf ITF vylúčil zmenu formátu, pripustil menšie zmeny

NEW YORK - Taliansky prezident Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Francesco Ricci Bitti vylúčil zmenu formátu Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov na bienále so 16 tímami a ich turnajom v kumulovanom čase na jednom mieste.

slovakia

left justify in out

"Bez diskusie sa najväčší kritici terajšieho formátu grupujú z osôb, ktoré sledujú vlastné záujmy. Ak by sme hrali len raz za dva roky, zostalo by v termínovej listine viac priestoru na marketingové projekty iných subjektov," upozornil Ricci Bitti v rozhovore pre DPA a dodal: "Zmenou by sme ohrozili význam súťaže. Navyše, terajší model mnohým krajinám zabezpečuje, že fanúšikovia aspoň takto môžu naživo sledovať tenis na vrcholnej úrovni. Považujeme to za veľmi dôležité." 

 

Ricci Bitti pripustil, že ITF môže pouvažovať o skrátení zápasov na maximálne trojsetové: "Sme proti reformám, ktoré by podkopávali piliere Davis Cupu. Myslím si však, že diskusia o troch setoch namiesto piatich je únosná. Nevylučujem, že sa tým budeme zaoberať." Talian dokonca vyrukoval s vlastnými inováciami typu skrátenia setov či redukcie počtu podaní na jedno namiesto dvoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies