Davis Cup: Šafařík náhradným kapitánom Čechov vo finále v Srbsku

NETKY.SK • 11 November 2013, 14:49 • 2 min
Davis Cup: Šafařík náhradným kapitánom Čechov vo finále v Srbsku

PRAHA - Vladimír Šafařík bude náhradným nehrajúcim kapitánom tenistov Česka v tohtotýždňovom finále Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov v Belehrade. Informáciu priniesol portál iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

Obhajcom trofeje chýba stabilný šéf realizačného štábu Jaroslav Navrátil, ktorého hospitalizovali s pľúcnou embóliou a hovorca tímu Karel Tejkal v nedeľu oznámil, že lekári neodporučili jeho prítomnosť v Belehradskej aréne. Štyridsaťdeväťročný Šafařík sa posadí na lavičku po 21 rokoch, v minulosti viedol fedcupový tím žien. Bol aj šéfom tenisovej časti výpravy na OH 1992 v Barcelone. Čerstvejšie je známy ako riaditeľ spoločnosti Česká športová (od roku 2006), druhé desaťročie sa podieľa na organizovaní duelov v tenisových tímových súťažiach a zabezpečoval podujatia typu zavítania hokejovej NHL do Prahy či basketbalového Final Four.

"Je pri tíme viac ako pätnásť rokov, má skúsenosti, robí aj s Fed Cupom. Okrem toho je výborný angličtinár, pozná rozhodcov aj ľudí z medzinárodnej federácie a chalani ho rešpektujú. Z týchto dôvodov to pre mňa bolo jediné možné meno. Povedali sme si nejaké postrehy a ešte si vymeníme ďalšie. Bude to stopercentné, je to správna osoba," uviedol Navrátil prostredníctvom Facebooku a odkázal: "Najmä nech to stretnutie dopadne pre nás dobre. Som presvedčený, že tú ´misu´ vyhráte aj bezo mňa."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies