Davis Cup: Pre Čiliča je príležitosť získať Davisov pohár privilégium a veľmi ho to motivuje

NETKY.SK • 22 November 2016, 17:38 • 2 min
Davis Cup: Pre Čiliča je príležitosť získať Davisov pohár privilégium a veľmi ho to motivuje

ZÁHREB - Chorváti v roku 2005 nedopriali slovenským tenistom celkový triumf v Davisovom pohári reprezentačných družstiev mužov, hneď v ďalšej sezóne - akoby symbolicky - debutoval v rámci MS tímov ITF Marin Čilič, ich líder na záhrebské finále ročníka 2016 proti Argentínčanom (25. - 27. novembra). Rodák z Medžugoria v Bosne a Hercegovine Čilič medzičasom má v "šalátovej mise" bilanciu 28:15.

slovakia

left justify in out

"Pre náš vtedajší tím to bol obrovský úspech. Ivan Ljubičič mal skvelú daviscupovú sezónu, dosiahol počas nej jedenásť triumfov, podporil ho Mario Ančič. Výborný káder sme mali aj v nasledujúcom období: ja som sa zapracúval, Ivo Karlovič hral fakt dobre a Mario ešte pridával toľko, koľko mu dovoľoval zdravotný stav, v roku 2009 sme sa dostali do semifinále," pripomenul na utorňajšej prezentačnej tlačovej besede v dejisku finále 28-ročný 6. muž aktuálneho svetového rebríčka vo dvojhre Čilič, citoval ho web Davis Cupu.

"V ostatných sezónach sa začal formovať vynovený tím. O slovo sa prihlásil Borna Čorič, Ivan Dodig si dlhodobo počína naozaj veľmi dobre vo štvorhre. Návrat Iva Karloviča na tohtotýždňové finále je veľkým plusom. Mali sme v tejto sezóne náročný žreb, prvé dva duely sme absolvovali u súperov. Je teda nádherné, že sme to dotiahli až sem. Azda sa tým naša jazda neskončila," podotkol hrdina newyorských grandslamových US Open 2014 Čilič.

Nehrajúci kapitán Chorvátov Željko Krajan, v minulosti kouč Dominiky Cibulkovej, určite nebol jediný, komu sa na domácej strane uľavilo, že po septembrovej menšej operácii kolena napokon bude k dispozícii spomenutý mladík Čorič. "V ostatných dvoch týždňoch už som veľmi tvrdo trénoval a myslím si, že budem pripravený," vyhlásil 20-ročný 48. muž renkingu Čorič.

"Pochopiteľne, že postup do finále vnímame ako ohromnú vec. Sme z takej malej krajiny a teraz máme príležitosť získať Davis Cup - je to privilégium a veľmi, veľmi nás to motivuje. Uvedomujeme si mimoriadnosť chvíle, nemôže to byť väčšie. Pre túto generáciu je to významná udalosť," zdôraznil Krajan.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies