Davis Cup: Po úvodnom dni slovenskí tenisti prehrávajú v USA 0:2

NETKY.SK • 13 September 2014, 07:31 • 2 min
Davis Cup: Po úvodnom dni slovenskí tenisti prehrávajú v USA 0:2

CHICAGO - Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnom dni barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára v Chicagu s domácim tímom USA 0:2.

slovakia

left justify in out

O prvý bod pre americké farby sa na tvrdom povrchu acrylic v Sears Center zaslúžil John Isner, ktorý zdolal slovenskú dvojku Norberta Gombosa v troch setoch 7:6 (5), 6:4, 6:2. Kľúčový bol tajbrejk úvodného dejstva, v ktorom rodák z Galanty nevyužil vedenie 4:2. V druhom singli si Sam Querrey poradil s Martinom Kližanom v troch setoch 7:6 (5), 6:3, 6:3. Američania môžu spečatiť svoje zotrvanie medzi elitou v soborňajšej švorhre, v ktorej by svetové deblové jednotky Bob a Mike Bryanovci mali nastúpiť proti páru Michal Mertiňák, Lukáš Lacko. 

Gombos neuspel s Isnerom
Isner mal v prvom sete za stavu 2:1 k dispozícii tri brejkbaly, Gombos si však podržal servis a v siedmej hre mal dve možnosti prelomiť súperov servis. Nevyužil ich a tak o osude úvodného dejstva rozhodol tajbrejk. V skrátenej hre viedol Gombos 4:2, no Isner potom získal štyri loptičky v rade a prvý set sa stal jeho korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol Američanov brejk v prvom geme. V treťom sete držal Gombos so súperom krok iba do stavu 2:2. V ôsmom geme premenil Isner, ktorý zahral 27 es, pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. "Rozhodli nevyužité šance v prvom sete a zbytočné chyby v tajbrejku. V dôležitej situácii som pokazil ľahký volej. Bolo ťažké returnovať Isnerove servisy v druhom a tretom sete, lebo po vyhratom úvodnom dejstve sa uvoľnil a lepšie servoval. Potom som sa zbytočne dával pod tlak," povedal pre TASR momentálne tretí najlepší slovenský singlista. 

Querrey porazil Kližana
Kližan mal v prvom sete duelu s Querrym dvakrát brejk k dobru, no Američan si vynútil tajbrejk, v ktorom slávil úspech. O osude druhého dejstva rozhodol rýchly brejk Američana. V treťom sete si Querrey po rýchlom brejku vybudoval náskok 5:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca. 

V daviscupovej histórii ide o tretí vzájomný súboj medzi Slovenskom a USA, v oboch doterajších uspeli Američania. Vo februári 2002 zvíťazili na harde v Oklahome 6:0, v septembri 2003 v baráži o svetovú skupinu v prvom zápase v bratislavskom NTC 3:2. Slováci bojujú o postup medzi elitnú šestnástku po šesťročnej prestávke, v uplynulých sezónach sa zachraňovali v 1. skupine euro-africkej zóny. Na prelome januára a februára deklasovali v 1. kole v NTC Lotyšsko 5:0 a začiatkom apríla si poradili s Rakúskom 4:1.

Baráž o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára:

USA - SLOVENSKO 2:0 po prvom dni

John Isner - Norbert Gombos 7:6 (5), 6:4, 6:2
Sam Querrey - Martin Kližan 7:6 (5), 6:3, 6:3 


sobota: 21.00 Bob Bryan, Mike Bryan - Michal Mertiňák, Lukáš Lacko
nedeľa: 19.30 Isner - Kližan, Querrey - Gombos
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies