Davis cup: Nastúpi proti nám Janowicz? Poliaci taja

NETKY.SK • 12 September 2017, 16:08 • 2 min
Davis cup: Nastúpi proti nám Janowicz? Poliaci taja

BRATISLAVA - Do štvrtka máme čas meniť nomináciu, hovorí kapitán poľského tímu.

slovakia

left justify in out

Kapitán Poliakov Radoslaw Szymanik na priamu výzvu odmietol potvrdiť definitívu absencie národnej jednotky vo dvojhre Jerzyho Janowicza v bratislavskom stretnutí so Slovákmi 15. - 17. septembra na antuke pod odtiahnutou strechou Aegon arény NTC v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov.

 

"Ako viete, po zdravotných problémoch dal prednosť antukovému challengerovému turnaju v Štetíne. Pred štvrtkovým žrebom programu však môžeme urobiť dve zmeny. Počkajme si spoločne, ako to napokon celé dopadne," povedal Szymanik na utorňajšej prezentačnej tlačovej besede v dejisku.

 

Do oficiálnej predbežnej nominácie zaradil Kamila Majchrzaka, Huberta Hurkacza a renomovaných deblistov Lukasza Kubota a Marcina Matkowského. Janowicz má pred sebou 1. kolo v Štetíne v utorok podvečer.

"Samozrejme, že voľba povrchu má svoju dôležitosť, vždy je to tak. My sme akurát mohli zobrať na vedomie informáciu o antuke a primerane tomu nastaviť prípravu. Ak by sa hralo u nás, určite by sme si zvolili ´hard´ ako predvlani v Gdyni," priznal Szymanik.

"Prostredie sa mi páči a kurt vyhovuje. Myslím si, že môžeme slovenský tím zdolať," vyhlásil Majchrzak. "Aj mne sa dvorec pozdáva. Je rýchly a odskoky loptičky sú podľa môjho gusta," skonštatoval Hurkacz.

"Slovensko je favoritom, my môžeme len prekvapiť. Všetci jeho hráči sú v porovnaní s nami vo dvojhre bližšie k stovke rebríčka či dokonca v nej. Majú aj viac skúseností a domáce prostredie vrátane výberu povrchu k tomu. Nevzdávame sa však vopred, zabojujeme o úspech," vyhlásil Kubot.

"Štvorhru sme s Lukaszom naposledy spoločne trénovali vo februári počas daviscupového stretnutia s Bosnou a Hercegovinou v Zenici," zaspomínal si Matkowski a k papierovej situácii dodal: "Každý bod bude dôležitý, nielen ten deblový. Najpodstatnejšie bude získať aspoň tri body a zopakovať priaznivý výsledok pre nás spred dvoch rokov."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies