Davis Cup: Naše šance sú oveľa väčšie ako pred štyrmi rokmi, tvrdí Lacko

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 14:03 • 2 min
Davis Cup: Naše šance sú oveľa väčšie ako pred štyrmi rokmi, tvrdí Lacko

BRATISLAVA - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa tento týždeň prvý raz od 26. januára ocitol v Top 100 svetového rebríčka, pred bratislavským zápasom s Rakúšanmi v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov (4. - 6. apríla) si pochvaľuje svoje terajšie rozpoloženie.

slovakia

left justify in out

"Mám za sebou dva turnaje v Amerike a jeden v Mexiku. Spokojný som najmä s Miami, kde mi forma v rámci tohto turné vygradovala a predvádzal som dobrý tenis. Trošku sklamaný som bol v Guadalajare. Tam však bola značná nadmorská výška, s tenisom to nemalo veľa spoločného. Celkovo sa usilujem držať sa v pozitívnej nálade, lebo v ostatných týždňoch som predvádzal oveľa lepší tenis ako na začiatku sezóny, keď som mal aj nejaké ťažké žreby, respektíve smoliarsky poprehrávané zápasy. V úvode roka som nenazbieral som toľko bodov, koľko som si predstavoval," povedal 26-ročný piešťanský rodák a predznamenal, že na ďalšiu fázu si naplánoval challengerové podujatia na tvrdom povrchu v Ázii. 

 

Lacko na Floride na turnaji ATP World Tour Masters 1000 zvládol kvalifikáciu a prebojoval sa až do 2. kola hlavnej súťaže, v ktorom nestačil na Taliana Fabia Fogniniho, vtedy 14. v renkingu. Zverenec Ladislava Simona si popri vlastných vystúpeniach stihol odsledovať aj 20-ročného Rakúšana Dominica Thiema, ktorému pravdepodobne bude čeliť v Aegon aréne NTC v piatok. 

 

"Pred dvoma rokmi som s ním prehral tesný zápas vo Viedni. Ja som však vtedy prilietal z Ázie a nemal som dosť času na aklimatizáciu. Vlani som registroval, že Thiem ešte predvádzal dosť nevyrovnané výkony. Vedel zahrať veľmi dobre, ale mal aj zlú sériu a inkasoval nezmyselné prehry. Tento rok má zatiaľ veľmi dobrý. Videl som niekoľko jeho duelov, výrazne sa zlepšil. Ktokoľvek z nás to bude mať proti nemu veľmi ťažké," uznal Lacko potenciál 79. hráča svetového rebríčka. Prezradil, že ako druhého singlistu hostí skôr čaká Andreasa Haidera-Maurera než Geralda Melzera. 

 

Niekdajší 44. hráč počítačového poradia Lacko (teraz 95. post) má pred sebou jubilejný 30. súboj v Davis Cupe (bilancia 14:15, z toho vo dvojhre 14:12), na Thiema čaká debut: "Ťažko odhadnúť, ako zvládne atmosféru a tento typ tlaku." 

 

Lacko považuje vyhliadky slovenského tímu v porovnaní s duelom spred štyroch rokov za sľubnejšie: "Po mnohých rokoch máme možnosť zahrať si o svetovú skupinu. V predchádzajúcich piatich sezónach sme vo februári či marci prehrali prvý zápas a na jeseň sme bojovali o záchranu. Teraz sa nám proti Lotyšom podarilo v úvodnom asociačnom termíne uspieť a len jedno stretnutie nás delí od toho, aby sme si v septembri zahrali o elitnú šestnástku namiesto záchranárskych prác. Z toho vyplýva, že motivácia je naozaj veľká. Keď sme pred štyrmi rokmi hrali proti Rakúšanom, Jürgen Melzer mal svoju azda najlepšiu sezónu a v Bad Gleichenbergu urobil všetky body domácich. Teraz bude chýbať a naše šance sú oveľa väčšie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona