Davis Cup: Nadal pomôže Španielom v baráži napriek nevyhovujúcemu povrchu

NETKY.SK • 11 September 2013, 10:44 • 2 min
Davis Cup: Nadal pomôže Španielom v baráži napriek nevyhovujúcemu povrchu

MADRID - Aktuálny víťaz posledného tenisového grandslamu US Open Rafael Nadal sa vrátil do reprezentačného tímu pred víkendovými zápasmi baráže Davisovho pohára 2013 o zotrvanie v Svetovej skupine s Ukrajinou. "Rafa" sa v reprezentačnom tíme objavil prvýkrát od roku 2011.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry Reuters Nadal nepovažuje súťažné zápasy na madridskom kurte za ideálnu prípravu pred blížiacim sa ázijským turné ATP World Tour 2013. "Cítim únavu a pred dôležitým turné by som si potreboval oddýchnuť, aby som bol psychicky aj fyzický fit," uviedol pre španielsky denník Marca Nadal. 

Dvadsaťsedemročnému Španielovi sa po pondelňajšom triumfe vo finále mužskej dvojhry na US Open nad Srbom Novakom Djokovičom otvorila cesta na získanie postu svetovej jednotky rebríčka ATP. Na "Noleho" stráca už len 120 bodov. "Nasleduje finálový šprint roka a ja idem bojovať o post svetovej jednotky," dodal Nadal, ktorý však nechce nechať svojich krajanov v boji o zotrvanie v Svetovej skupine v štichu: "Davis Cup mi nepomôže v naplnení môjho cieľa, v Madride nie je pre mňa ideálny povrch. Cítim však zodpovednosť pomôcť tímu udržať sa v Svetovej skupine."

Španielski reprezentanti podľahli v 1. kole Svetovej skupiny Davisovho pohára 2013 Kanade 2:3 na víťazné zápasy a ako zdolaný tím budú musieť bojovať o zotrvanie medzi elitou. Ich súpermi budú od piatka do nedele v Madride ukrajinskí tenisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona