Davis Cup: Mečířa najviac potešil progres Kovalíka, v baráži chce hrať doma

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 08:48 • 2 min
Davis Cup: Mečířa najviac potešil progres Kovalíka, v baráži chce hrať doma

BUDAPEŠŤ - Po dlhých rokoch boli v daviscupovom dueli na pôde súpera v úlohe favorita a zvládli ju suverénne. Slovenskí tenisti rázne ukončili sedemzápasovú víťaznú sériu maďarského tímu a po budapeštianskom triumfe 3:0 budú v septembri opäť bojovať o návrat do svetovej skupiny. Kapitána Miloslava Mečíra najviac potešil výkon Jozefa Kovalíka, ktorý pri debute v prestížnej súťaži zdolal maďarskú jednotku Mártona Fucsovicsa.

slovakia

left justify in out

"Jojo urobil v tomto roku obrovský výkonnostný progres a potvrdil, že môže byť platný aj v Davis Cupe. Vyhrať nad Fucsovicsom na jeho domácej pôde nie je ľahké. Z hľadiska celkového vývoja zápasu bol veľmi dôležitý aj prvý bod, ktorý vybojoval Andrej Martin proti maďarskej dvojke Péterovi Nagyovi. Pokiaľ ide o štvorhru, Maďari neboli takým tvrdým orieškom, ako vlani v Rumunsku Horia Tecau s Florinom Mergeom. Od Andreja Martina s Igorom Zelenayom som očakával, že potvrdia úlohu favoritov. V športe sa však nikdy nedá dopredu predvídať a byť si na sto percent istý, ako to dopadne. Myslím si, že podali koncentrovaný výkon, boli deblovejší a zaslúžene zvíťazili."

 

Zelenay sa už pomaly chystal na to, že štvorhru odohrajú až v pondelok. V maďarskej metropole totiž dva dni vytrvalo pršalo a organizátori v priestoroch Europe Tennis Center mali čo robiť, aby dali antukový dvorec do spôsobilého stavu. "Dvojdňové čakanie na začiatok zápasu bolo veľmi nepríjemné, s niečím podobným som sa v daviscupovom súboji ešte nestretol. Nemohli sme sa ani poriadne rozohrať. Museli sme rátať s tým, že nás každú minútu môžu zavolať na kurt, aby sme nastúpili. Myslím si však, že sme to zvládli," uviedol deblový špecialista.

 

Slováci spoznajú svojho súpera v baráži (16.-18. septembra) v utorok, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb. Ako potenciálni súperi prichádzajú do úvahy Japonsko, Kazachstan, Švajčiarsko, Poľsko, Kanada, Nemecko, Austrália, Belgicko, Španielsko, Rusko, Ukrajina, India, Uzbekistan, Brazília a Čile. O tom, či budú nasadení, rozhodne najnovší daviscupový rebríček krajín, ktorý mali zverejniť v pondelok popoludní. Vlani Mečířovci prehrali v dueli o postup do svetovej skupiny v Gdyni s Poliakmi, predvlani v Chicagu s USA.

 

Naposledy hralo Slovensko medzi elitnou šestnástkou v roku 2006. "Viem, že všetci túžime po tom istom, aby sme sa dostali do svetovej skupiny. Možností je viacero, ale privítal by som, ak by sme hrali doma a keby nám nevyžrebovali nejakého extraťažkého súpera. Domáce prostredie nám prospieva, v bratislavskom NTC máme povrch, na ktorý sme zvyknutí. Dúfam, že chlapci budú fit a v dobrej forme, aby ju mohli v baráži zúročiť. Veľmi ma potešil triumf Martina Kližana v Hamburgu. Dúfam, že mu forma vydrží až do septembra," zaželal si Mečíř.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona