Davis Cup: Mečíř na stretnutí s autrálskymi médiami spomínal na Sydney

NETKY.SK • 13 September 2016, 12:29 • 2 min
Davis Cup: Mečíř na stretnutí s autrálskymi médiami spomínal na Sydney

SYDNEY - Slovenskí daviscupoví reprezentanti absolvovali v utorok v Sydney prvú oficialitu - tradičnú tlačovú konferenciu pred štvrtkovým žrebom baráže o účasť vo svetovej skupine proti tenistom Austrálie. Zastúpenie austrálskych médií bolo skromnejšie.

slovakia

left justify in out

"Novinárov zaujímali spomienky slovenského kapitána Miloslava Mečířa na Sydney z aktívnych čias, pýtali sa na šance oboch tímov i dôvod, prečo v našom družstve chýbajú Martin Kližan a Lukáš Lacko," priblížil pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu okruh otázok Vladimír Habas, vedúci výpravy SR.

 

Mečíř zopakoval, čo už z jeho úst odznelo na tlačovke v Bratislave: "Austrálčania sú favoriti súboja. Majú silnejší tím i väčšie skúsenosti na tráve. Potvrdiť to však musia na dvorci," dodal slovenský kapitán a poznamenal, že pod absenciu dvoch najlepších slovenských tenistov sa podpísal ich zdravotný stav. Z hráčov sa novinári pýtali iba na skúsenosti Andreja Martina s austrálskymi tenistami. Finalista turnaja ATP v Umagu pripomenul aktívnu bilanciu s lídrom domácich Nickom Kyrgiosom. Stretli sa v roku 2014 na antuke v Heilbronne a Martin vyhral v prvom kole 6:1, 6:4.

 

V utorok absolvovali slovenskí tenisti vyše hodinový tréning v Ken Rosewall aréne, kde usporiadatelia šetria a neustále zakrývajú trávu zápasového dvorca. Hlavná príprava prebieha na tráve v Hunters Hill Tennis Clube, kde má Mečířov tím z piatich trávových kurtov k dispozícii dva. V stredu večer majú súperi prvé stretnutie na bankete, vo štvrtok je o 11.00h miestneho času (03.00 SELČ) na programe žreb a v piatok v rovnakom čase odštartuje stretnutie úvodnými dvojhrami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona