Davis Cup: Lotyši proti Slovákom bez Gulbisa, potvrdil Lejnieks

NETKY.SK • 28 Január 2014, 12:55 • 2 min
Davis Cup: Lotyši proti Slovákom bez Gulbisa, potvrdil Lejnieks

BRATISLAVA - Ernests Gulbis nepomôže Lotyšom 31. januára - 2. februára v NTC v Bratislave proti Slovákom v zápase 1. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2014 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

Na utorňajšej prezentačnej tlačovej besede v dejisku to potvrdil nehrajúci kapitán hostí Karlis Lejnieks. K dispozícii má kvarteto Andis Juška (569. vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre), Martinš Podžus (650.), Janis Podžus (1054.) a Arturs Lazdinš. 

Posledný menovaný nemá seniorské renkingové hodnotenie, medzi juniormi figuruje na 104. mieste v tzv. kombinovanom poradí ITF. Tento 16-ročný hráč je náhradníkom za momentálne 23. muža počítačového poradia Gulbisa, ktorý síce figuroval v minulotýždňovej oficiálnej predbežnej nominácii, ale už v piatok priniesol portál SportaCentrs informáciu o jeho ubudnutí z kádra pre uprednostnenie individuálnych záujmov v tomto období. 

"Vzhľadom na okolnosti nehodlám tvrdiť, že naše šance sú nejaké veľké. Určite sme jednoznačným outsiderom, budeme však bojovať zo všetkých síl aj s tímom, ktorý je k dispozícii, a pokúsime sa nadviazať na naše daviscupové úspechy z predchádzajúcej sezóny. Ernests Gulbis absentuje z osobných dôvodov," uviedol Karlis Lejnieks. 

Šéf realizačného štábu Slovákov Miloslav Mečíř vyrukoval so singlistami Lukášom Lackom (101.), Martinom Kližanom (91.) a Andrejom Martinom (133.) a deblovým špecialistom Michalom Mertiňákom (86. vo štvorhre). Lacko bude jednotkou, pretože relevantný je rebríček pri oznamovaní nominácie. 

V každom tíme môžu nastať dve zmeny pred žrebom programu, ktorý sa uskutoční vo štvrtok o 11.00 h v Národnom tenisovom centre. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies