Davis Cup: Lotyši budú proti Slovákom bez Gulbisa

NETKY.SK • 24 Január 2014, 14:28 • 2 min
Davis Cup: Lotyši budú proti Slovákom bez Gulbisa

RIGA - Ernests Gulbis nebude hrať za Lotyšsko proti Slovensku 31. januára - 2. februára v NTC v Bratislave v zápase 1. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov. Dvadsaťpäťročný 24. muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre to oznámil v rozhovore, ktorý v piatok publikoval portál SportaCentrs.com.

slovakia

left justify in out

"Prekvapilo ma, že sa moje meno ocitlo v oficiálnej predbežnej nominácii. Na Slovensku nebudem hrať, informoval som o tom kapitána Karlisa Lejnieksa. Hovoril som akurát so šéfom zväzu Jurisom Savickisom a dozvedel som sa, aký je môj otec zlý a nevďačný muž. Cítil som sa ako Pavlík Morozov," vytiahol Gulbis meno ruského chlapca, z ktorého sovietska propaganda urobila mučeníka, keď v 30. rokoch minulého storočia údajne udal svojho otca komunistickým úradom a dedinčania ho na odvetu zavraždili.

"V medzisezónnom období som stratil dva týždne prípravy, teraz to chcem napraviť pred turnajmi v Rotterdame, Marseille a Acapulcu. Štart v Bratislave nezapadal do mojich plánov. Z nadčasového hľadiska by som mohol len stratiť, nie získať," povedal držiteľ štyroch singlových titulov Gulbis. Zatiaľ nie je známe, kto ho nahradí v kádri, s určitosťou to však nemôže byť hráč nad 702. priečkou v renkingu - tá patrí Mikelisovi Libietisovi. Vo výbere hostí po ubudnutí Gulbisa zostali Andis Juška (457.), Martinš Podžus (654.) a Janis Podžus (1082.). Kapitán domácich Miloslav Mečíř nominoval Lukáša Lacka (96.), Martina Kližana (106.), Andreja Martina (148.) a deblového špecialistu Michala Mertiňáka (91. vo štvorhre).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona