Davis cup: Líder Murray ráta so štvrťfinále proti Francúzom, čaká antuku

NETKY.SK • 13 Február 2017, 18:01 • 2 min
Davis cup: Líder Murray ráta so štvrťfinále proti Francúzom, čaká antuku

LONDÝN - Britský líder svetového rebríčka ATP tenistov vo dvojhre Andy Murray po vynechaní februárového asociačného termínu ráta s návratom do tímu na stretnutie 7. - 9. apríla s domácimi Francúzmi vo štvrťfinále svetovej skupiny Davisovho pohára 2017 reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

"Môj organizmus značne privítal, že som mu doprial trochu oddychu. Dosť som sa pozviechal a teším sa na ten zápas. Bude to náročné. Odhadujem, že Francúzi si zvolia antuku. Neviem, kam konkrétne si nás pozvú, ale Monte Carlo by bolo dobré," povedal 29-ročný rodák zo škótskeho Dunblane Murray pre Sky Sports News.

Briti bez svojej hviezdy triumfovali 3. - 5. februára v osemfinálovom 1. kole v kanadskej Ottawe 3:2. Rozhodujúci bod získal za stavu 2:2 Kyle Edmund diskvalifikáciou Denisa Shapovalova, keď mladík z frustrácie prudko odpálil mimo hry loptičku do priestoru a trafil do ľavého oka empajrového rozhodcu Arnauda Gabasa. Dostal sankciu 7000 USD. Francúz medzičasom podstúpil operáciu poškodenej očnice, ale zrak bude mať v poriadku.

"Bez diskusie to bol budíček pre všetkých hráčov. Bolo to desivé, ešte nikdy som čosi také nevidel. Človek nemôže vždy kontrolovať svoje emócie. V tom konaní však bolo obsiahnuté veľké nebezpečenstvo. Ťažko stanoviť, aké konzekvencie mali nasledovať. Mohli ho suspendovať alebo mu dať vyššiu pokutu, ale myslím si, že v jeho prípade sa niečo také naozaj už nikdy nestane. Určite to preňho bol šok a totálne ľutuje svoj čin," vyhlásil Murray.

Zverenec Ivana Lendla a Jamieho Delgada Andy Murray bol hlavným strojcom daviscupového úspechu Britov v sezóne 2015. Vo štvrťfinále vtedy na tráve v londýnskom Queen´s Clube zdolali Francúzov 3:1, Murray bol pri všetkých troch bodoch hostiteľov, v debli po boku svojho brata Jamieho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona