Davis cup: Lacko zostane rekordérom, jeho najdlhší zápas je vraj neprekonateľný

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 15:56 • 2 min
Davis cup: Lacko zostane rekordérom, jeho najdlhší zápas je vraj neprekonateľný

BUDAPEŠŤ - Najdlhší zápas v Davisovom pohári reprezentačných družstiev mužov v tenise odohral za Slovensko Lukáš Lacko.

slovakia

left justify in out

Jeho rekordný zápis z roku 2008, keď na antuke v Národnom tenisovom centre v Bratislave podľahol Iriaklimu Labadzemu z Gruzínska 17:19 v piatom sete, je 4 h a 34 minút. Prekonať ho v dĺžke duelu nebude jednoduché. Ako informuje oficiálny web Slovenského tenisového zväzu (STZ), v celkovom počte gemov (77) i počte hier v rozhodujúcom dejstve (33) je Lackov rekord dokonca už neprekonateľný. Od roku 2016 sa totiž v Davisovom pohári hrá v piatom sete tajbrejk, teda nie až dovtedy, kým jeden z aktérov uspeje rozdielom dvoch gemov.


Na pravidlo upozornila na mítingu kapitánov pred budapeštianskym antukovým stretnutím Maďarsko - SR v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny DP hlavná rozhodkyňa Britka Jane Harveyová.


"Ja si ctím tradíciu. Som konzervatívny, už zavedenie tajbrejku bolo pre mňa veľkým zlomom. Na grandslamových turnajoch sa niekde hrá v rozhodujúcom sete tajbrejk, niekde nie. Podľa mňa je spravodlivejšie vyhrať o dva gemy ako v tajbrejku, v ktorom sa to môže ľahko zlomiť na dvoch - troch loptách. Brejknúť a potvrdiť servis je iné ako ustreliť v tajbrejku jednu - dve lopty," uviedol pre stz.sk slovenský kapitán Miloslav Mečíř, ktorého zverenci môžu prísť prvýkrát v DP do kontaktu s touto novinkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies